Karriernap, megemlékezés és tánc

2020.08.14. 07:30

Akár komoly, akár könnyed rendezvényre vágyik a hétvégén, mind megtalálható a megyében

Sokszínű programok várnak megyeszerte mindenkit, aki kimozdulna kicsit a négy fal közül. A teljesség igénye nélkül szemezgettünk.

V. Varga József, FMH

Dobbant már a Nemzeti Táncegyüttes táncosainak lába alatt a Csajághy színpad; ezen a hétvégén pedig balettelőadásban gyönyörködhetnek az érdeklődők Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Karriernap és vásár

A karriernap ezúttal a női termelőkről szól. Egy nap, amikor láthatja mindenki, hogy a nők is mit meg nem tesznek a térség gazdaságáért, a családjukért, az önmegvalósításért, a vásárlókért! A Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, együttműködve a megyei termelőkkel, kézművesekkel hagyományteremtő céllal rendezi tematikus hétvégéit a Fehérvári Civil Központ előtti téren. A Székesfehérvári Család és KarrierPont pályázatának részeként augusztus 15-én, szombaton 9 és 18 óra között karriernap és vásár várja a kilátogatókat. A rendezvényen bemutatkoznak a megye női kézművesei, őstermelői. Az eseményen az érdeklődők kedvükre válogathatnak a helyi termelők portékáiból: vásárolhatnak kecskesajtot, há­zi készítésű szörpöt, lekvárt, bort, mézet, saját pörkölésű kávét, textilművesek termékeit, ásvány és drót ékszereket, horgolt termékeket.

Sziget-koncert, újra

A Székesfehérvári Királyi Napok sorozatában az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ad hangversenyt a zene hullámain augusztus 15-én, szombaton 19.30 órától a második Sziget-koncerten Székesfehérváron, a Csónakázó-tónál. Műsoron: Vivaldi: h-moll versenymű négy hegedűre; Mozart: g-moll szimfónia, Fauré: Pavane.

Csukafesztivál Csóron

A 12. Csukafesztivált augusztus 15-én, szombaton 14 órától rendezik meg Csóron, a sportcentrum terciáján. A programok sorában kagami-­ryú harcművészeti szamuráj-, tűzoltósági és rendőrségi kutyabemutató szerepel, 15 órától fellép a Csóri Csuka Népdalkör, a pákozdi Pipacsos Néptánccsoport, a Polinéz Táncok Stúdiója hawaii táncokkal és a Vision Hip Hop Dance. Az időseket és a fiatalokat 16 órakor köszöntik, átadják a Csóri Közösségért és az Év Sportolója díjat, s kihirdetik a Maradj otthon, Csór! fotópályázat eredményeit. A délután folyamán amatőr asztalitenisz-­verseny és tekebajnokság, kirakodóvásár, becsületkasszás könyvvásár, fotókiállítás és ugrálóvár várja a kicsiket és a nagyokat. A büfé bevételét jótékony célra fordítják. A megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés kezdési időpontja 17 óra. A Hangover Porch Zombies zenekar koncertje 17.45 órakor veszi kezdetét, majd tombolasorsolást tartanak. A Duóda együttes rock and roll partija 20 órától, táncosokkal pörög az ötvenes évek hangulatában, majd az általános iskola diákjai UV-­fényes előadással rukkolnak elő. A JAM Showband 21 órától koncertezik, végül 23.30 órától a hajnalig tartó szabadtéri bulin DJ Bakos keveri a zenét.

Dobbant már a Nemzeti Táncegyüttes táncosainak lába alatt a Csajághy színpad; ezen a hétvégén pedig balettelőadásban gyönyörködhetnek az érdeklődők Fotó: Nagy Norbert

Tisztelgés az ezrednapon

A Honvéd Hagyományőrző Egyesület már harmadik éve Székesfehérvár Megyei Jogú Várossal közös rendezésben emlékezik a megyeszékhely második világháborús házi ezredének – a magyar királyi Szent István 3. honvéd gyalogezred – ezrednapján az ezred dicső harcaira és elesett honvédei áldozatára. A megemlékezést és a koszorúzást augusztus 15-én, szombaton 16 órakor tartják a Lánczos Kornél Gimnázium udvarán, az ezred Budai úti egykori laktanyája falán elhelyezett emléktáblánál.

Balett, opera és operett

A kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon augusztus 15-én, szombaton 20.30 órától a Székesfehérvári Balett Színház előadása lesz látható két részben. Blablabla: a táncnovella egy görbe tükör, amely megmutatja korunk emberének kommunikációs zavarait. Bolero: Ravel zenéje vörösen izzik, és lüktető vulkánként tör felszínre – a zene elementáris megnyilvánulása ez a balett. Az előadást megelőzően: az összezárt függöny sejtelmes titkokat rejt; a függöny megnyílik, és a néző elé tárul egy ismeretlen-ismerős világ.

Másnap, augusztus 16-án ugyancsak 20.30 órától opera- és operettslágerek hangzanak fel a színpadon. Az ajánlás szerint Mozart, Erkel, Puccini, Verdi, Rossini és Bizet, az opera nagymesterei egy-egy darabjából hallhatnak részleteket a népszerű dallamok szerelmesei… Közreműködik: az Óbudai Danubia Zenekar, Rőser Orsolya Hajnalka (szoprán), Ninh Ninh Duc Hoang Long (tenor) és a szervezők meglepetés-sztárvendége. Vezényel: Hámori Máté.

A Mozik pénteki műsora

Székesfehérvár, Cinema City: #Kövessbe: 15.30, 17.30, 19.30, 21.30. A láthatatlan ember: 19.45. Állati jó kekszek: 15.30. Álomépítők: 16.00, 18.15. AVA: 20.30. Bad Boys – Mindörökké: 20.00. Dolittle: 15.45. Eredet (10. évforduló): 16.45, 19.10. Made in Italy: 16.30, 18.30, 20.30. Pesti balhé: 16.30, 18.45, 20.15, 21.00. Pont az a dal: 17.15. Scooby: 15.00, 17.00, 18.00. Sötét vizeken: 20.15. Staten Island Királya: 15.15, 17.45, 20.00. Tíz nap anyu nélkül: 15.00. Úriemberek: 18.00.

Székesfehérvár, Barátság Mozi: Nincs vetítés.

Dunaújváros, Kultik Mozi: Előre: 14.00. Álomépítők: 14.15. Scooby: 16.00. Staten Island Királya: 16.00. Made in Italy: 18.00. Titkok és igazságok: 18.30. Eredet: 20.00. #Kövessbe: 20.30.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában