Legfeljebb ötszáz fő érkezhet

2020.08.11. 07:30

Korlátozással ugyan, de több helyen is megtartják az ünnepi műsort a megyében

Néhány nagyobb Fejér megyei település vezetésénél érdeklődtünk arról, miként készülnek a helyiek számára programmal augusztus 20-hoz kapcsolódóan.

Szanyi-Nagy Judit

Az új kenyér megáldása több helyütt az ünnepi rendezvények része lesz idén is Fotó: Pesti Tamás (FMH-archív

Számos más városhoz hasonlóan Dunaújvárosban is lemondták a központi ünnepséget – tudtuk meg Medgyesi Miklós sajtószóvivőtől. Azonban a hónap folyamán az önkormányzatnál több kisebb rendezvény megszervezését is célul tűzték ki maguk elé. Kifejezetten augusztus 20-ához kapcsolódik az azon a hétvégén a kalandparkban tartandó Bagossy Brothers Company-koncert, de az élményfürdőben ugyanezen a két napon vízi aerobicot és palacsintaevő versenyt is rendeznek az illetékesek. Sajnos az eredetileg tervezett sütögetés és tűzijáték elmarad, hiszen ott a létszámot nem lehetett volna ötszáz főre korlátozni.

Tóth István, Gárdony polgármestere lapunknak elmondta: a településen is készülnek ünnepséggel, melyet a közművelődési intézmény vezetősége szervez. Ocsenás Katalin rendezvényszervező készségesen segített a programlistában. Tőle tudjuk: augusztus 20-án Agárdon zászlófelvonást, ünnepi misét és városi ünnepséget egyaránt tartanak. A Dinnyési Hagyományőrző Központban kemencés kenyérünnep kezdődik, lesz szabadtéri színházi előadás, és műsort ad a Kákics zenekar. Augusztus 21-én – az eddigi tervek szerint – a Tankcsapda garázskoncertje sem marad el Dinnyésen.

Az új kenyér megáldása több helyütt az ünnepi rendezvények része lesz idén is Fotó: Pesti Tamás (FMH-archív

Móron az önkormányzat dolgozóinak segítségével kiderítettük: Szent István király napján a településen megtartják az ünnepi köszöntőt és a műsort, de a kenyéráldás és a koszorúzás sem marad el. Természetesen külső, nem zárt helyszínt választottak a szervezők: a Szent István-szobornál lesz az ünnepség.

Sárbogárdon az ökumenikus istentiszteletet biztosan nem tartják meg, ám a városi ünnepségre és a kitüntetés-átadásra sor kerül – értesültünk Sükösd Tamás polgármestertől. S noha a helyszín beltéri lesz, a rendezvényt a jogszabályi kereteknek megfelelően szervezik meg: a díszterem maximális befogadóképessége 320 fő, ott kényelmesen elférnek egymás mellett, távolságot tartva az odaérkező emberek. A városvezetés – tekintettel a jelenlegi helyzetre – a korábbi terveket elvetette, az ünnepi műsorban azonban augusztus 19-én 17.30 órától Vikidál Gyula énekes is közreműködik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában