Koronavírus Fejérben

2020.09.29. 18:32

Csütörtöktől az alábbi intézményekben mérik a testhőmérsékletet Fehérváron

Cser-Palkovics András keddi Első Kézből Fehérvár bejegyzésében tette közzé az alábbi információkat.

feol.hu

I. JÁRVÁNYÜGYI INFORMÁCIÓK

Október elsejétől kötelező lesz a testhőmérséklet-mérés, ezt kötelezővé teszik minden önkormányzati fenntartású intézményben, amik az alábbiak Székesfehérváron:

- Bölcsődék (csak felnőtteknél)

- Óvodák

- Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ

- Alba Regia Szimfonikus Zenekar

- A Szabadművelődés Háza

- Polgármesteri Hivatal

- Székesfehérvári Balettszínház

- Szent István Király Múzeum

- Városi Levéltár és Kutatóintézet

- Vörösmarty Mihály Könyvtár

- a Vörösmarty Színházban pedig már korábban bevezetésre került az intézkedés.

- Hétfőn újra elindította az önkormányzat a székesfehérvári önkéntesprogramot, amire alig egy nap alatt már közel 20 fő jelentkezett. Jelenleg a Polgármesteri Hivatal önkormányzati segítői 52 idős, krónikus betegségben szenvedő vagy fogyatékkal élő főt látnak el, segítenek a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, a postai ügyintézés átvállalásában. Ebbe a szolgálatba szeretnék bevonni az önkénteseket is, illetve várják a koronavírus-járvány által különösen veszélyeztetett körbe – idősek, krónikus betegségben szenvedők, fogyatékkal élők – tartozók és segítséget kérők jelentkezését is a (22) 537-651-es és a (22) 537-652-es telefonszámokon, illetve az [email protected] e-mail címen. A Polgármesteri Hivatal dolgozói minden munkanapon reggel 8 és délután 4 óra között várják a hívásokat!

- Továbbra is él az az adományszámla, amelyre várjuk a fehérvári cégek, intézmények, magánszemélyek felajánlásait, akik a járványügyi védekezés költségeihez, céljaihoz szeretnének hozzájárulni. A számla száma: 12023008-00153647-06700001, közleményként a „KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS” mondatot kell megadni.

- A járványhelyzethez igazodva a Székesfehérvári Diáktanács online formában rendezi meg a fehérvári oktatási intézményeket bemutató Ilyen a mi iskolánk! sorozatot. A folyamatosan bővülő videósorozat itt látható:

- Régi szép hagyománya Székesfehérvárnak, hogy a Zenei Világnapot egy szép koncerttel ünnepli. Erre most zárt térben, az Arév csarnokban nincs lehetőség, így szabadtéri koncertekkel ünnepeljük a zenét ebben évben. Fél tizenkettőkor a Zeneiskola növendékei, majd délután öt órától pedig kamaraegyüttesek, kórusok és hangszeres zenészek adnak séta-koncertet a Városház téren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában