3 hónapig kellett meghúzniuk magukat Pálhalmán

2020.10.27. 17:30

Az összefogás ereje – Lakást kap a perkátai család a faluvezetéstől

Az összefogás mindent elsöprő erejének egy újabb ékes példáját láthatjuk Perkátán, ugyanis a falu ideiglenes vezetésének segítségével ismét a faluba költözhet az a háromgyermekes család, akiknek augusztus közepén villámcsapás érte a házukat, s az teljes terjedelmében leégett.

Korondy Tamás

Nem tudni, mennyi idő, míg újra lakhatóvá válik a Péri család háza, addig a perkátai gyógyszertár felett lakhatnak majd Fotó: Fehér Gábor

Mint ahogyan már írtunk róla, 2020. augusztus 17-én este teljes terjedelmében égett egy családi ház cserépfedésű tetőszerkezete a Táncsics Mihály utcában. Többen is megkeresték szerkesztőségünket, hogy segítsenek a károsult családon.

Már jó ideje az ÖEP (Öten Együtt Perkátáért) egyesülete is megmozdult az ügyben. Felhívást tettek közzé, kérve ruhákat és különböző dolgokat a háromgyerekes családnak, akiknek közel 3 hónapon keresztül ideiglenesen Pálhalmára kellett költözniük rokonokhoz, ott sikerült menedéket találniuk. Szerettek volna a faluban maradni, ám ezt nem tudták megoldani.

Nem tudni, mennyi idő, míg újra lakhatóvá válik a Péri család háza, addig a perkátai gyógyszertár felett lakhatnak majd Fotó: Fehér Gábor

Ahogy lapunk értesült róla, szeptembertől egy helyi segítség lakhatási lehetőséget ajánlott fel részükre, de mint kiderült, a vízhálózat felújításra szorult volna. A falu közösségi oldala szerint a biztosítónál sem gördülékeny a kártérítési ügyintézés, ezért reménytelenné vált, hogy a család számára a közelgő tél előtt lakhatóvá tegyék a leégett házat.

Az Oláh István ügyvezető alpolgármester által vezetett képviselő-testület azonban minden jel szerint egy elfogadható megoldást talált a Péri családnak. Úgy értesültünk, hogy – szemben egy korábbi javaslattal, amely csupán 2 hétre rendezte volna a helyzetet – a károsult perkátai család a héten megkapta a gyógyszertár feletti lakást szociális céllal, albérletbe, a jelenleg hatályos rendelet szerint mindössze havi 25 forint/négyzetméter áron, egészen 2021 áprilisáig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában