Egy like az álomért

2020.10.07. 07:50

Magyar népmesébe illő történet lehet Varga Lottié

A mindössze 11 éves tordasi kislány, Varga Lotti ott dönget az országos szavalóverseny döntőjének kapujában. Egy aprócska, de annál nagyobb lépés választja el az ifjú művészpalántát ettől. Most Ön is lehet Őrangyal, segítheti egy álom megvalósítását!

Kecskés Zoltán

A 11 éves Varga Lotti éppen kedvenc verseskötetét olvassa Petőfi Sándortól

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Nemzeti VERSeny első fordulóját sikerrel vette Varga Lotti, hiszen több száz produkcióból verekedte be magát a középdöntőbe. A továbbjutó ifjú művészpalántáknak most pedig lehetőségük van arra – köztük a fejér megyei tehetségnek, Lottinak is –, hogy jövőhét vasárnap 18 óráig szavazatot gyűjtsenek a közönségtől, hogy bejussanak a legjobbak közé, ahol már a szakmai zsűri kezében lesz a döntés, hogy díjazzák a finalistákat. Varga Lotti és büszke édesanyja elmondták, hogy mesébe illő történet lenne, ha a mindössze 2000 lelkes kis faluból a család legkisebb tagja ott lehetne a nagy döntőben.

A 11 éves Varga Lotti éppen kedvenc verseskötetét olvassa Petőfi Sándortól
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Kiskora óta szívja magába a magyar kultúrát

– Egy álom teljesülne be azzal, ha a Nemzeti Színház nagyszínpadán adhatná elő a produkcióját Lotti, pont úgy, ahogy a tordasi Hangya Művelődési Ház gondozásában készült kisfilmjében már megálmodta, ahol a nemzeti motívumokkal díszített ruhájában szaval. Szenvedélye éppúgy lobog eziránt, mint ahogy Nagy László Tűz című versét előadja. Kérjük a Kedves Olvasókat, hogy a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">YouTube-videójára adott like-kal segítsék őt álma megvalósulásában! Lotti egyébként egy nagyon színes egyéniség, nyitott, érdeklődő. Kiskora óta szívja magába a magyar kultúrát a legkülönbözőbb módon: hegedül, furulyázik, táncol. Jól láthatóan minden egyesül benne, ami ahhoz kell, hogy a kultúra iránt érzett szeretetét egy napon majd át is adhassa másoknak is a színpadon. Képességei ráadásul alázattal és megfelelő mennyiségű szorgalommal párosulnak. Azok, akik ismerik, azt mondják, hogy ennek az imádni való kislánynak a tehetsége jóval meghaladja a korát, és csodálatos természetességgel adja elő a magyar költők költeményeit. Kedvence Petőfi Sándor, akinek Az alföld című versét is elmondja majd a Nemzeti Színházban, ha bekerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában