A rehabilitáció költségeit támogatja az aukció

2020.11.12. 07:40

Felajánlások, nemes célért – Horváth Hella gyógyulására gyűjtenek

Továbbra is folytatódik a Horváth Hella rehabilitációjára indított gyűjtés. A három aukcióra bocsátott alkotás mellett egyéb felajánlások is érkeztek.

Héjj Vivien

Simon József: az érdeklődők telefonon, vagy elektronikus üzenetben licitálhatnak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Tavaly nyáron egy szempillantás alatt gyökeresen megváltozott a székesfehérvári könyvtáros, Horváth Hella élete. Mint arról már korábban beszámoltunk, a betegség megfázással kezdődött, végül annak szövődményeként Horváth Hella szervezetében kialakult a Giullain-Barre-szindróma, amely egy igen ritka betegség. Lényege, hogy sérül az idegsejteket körülvevő burok, ami bénuláshoz vezethet. Ez sajnos be is következett.

Simon József: az érdeklődők telefonon, vagy elektronikus üzenetben licitálhatnak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Hella nem adta fel a küzdelmet, rehabilitációja jelenleg is tart, melyet aukción keresztül igyekszik anyagilag támogatni a Köfém Művelődési Központ. Jelenleg három alkotásra licitálhatnak a segítő szándékúak. Vida József Madárfészek című festményének kikiáltási árát 20 ezer forintban határozták meg, a licit jelenleg 40 ezer forinton áll. Az aukcióhoz csatlakozott továbbá Miklós János keramikus, aki Tisztító tűz című mázas kerámiáját bocsátotta licitre. Ugyancsak saját festményét ajánlotta fel Szakál Antal képzőművész, akinek olaj-rostlemez technikával készült Őszi csendélet című alkotására is ajánlatot tehetnek. Simon József, a művelődési ház igazgatója lapunknak elmondta, az érdeklődők telefonon, vagy a közösségi oldalon küldött üzenetben, illetve e-mailben licitálhatnak az alkotásokra. Hozzátette, sokan érdeklődtek Hella adományszáma iránt, melyen keresztül szintén hozzájárulhatnak a gyógyuláshoz. Aki esetleg nem a műveket szeretné megvásárolni, de szívesen hozzájárulna a rehabilitáció költségeihez, az a művelődési ház munkatársaitól elkérheti az ehhez szükséges számlaszámot.

A nemes felajánlásokat november 27-éig várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában