Lelkes szülők és pedagógusok

2020.11.07. 07:45

Zentais összefogás a szebb környezetért

Csiszolás, festés, favágás, kerítésépítés, avartakarítás: jókedvű lelkes szülők és pedagógusok dolgoztak a Zentai Úti Általános Iskolában.

FMH

2Volt, aki a kerítést újította fel, mások a korlátokat festették vidám színűre Fotó: Fehér Gábor

Pálinkásné Párkányi Andrea igazgatóhelyettes kezdeményezésére gyűltek össze szülők és tanárok, hogy szebbé tegyék az iskola udvarát és környezetét. Minden osztályból, nagy lelkesedéssel, 2-3 szülő csatlakozott a kezdeményezéshez. Elsősorban a kerítés megújítása volt a fontos, a készülő új játszótér megvédése érdekében. A részt vevő anyukák és apukák is rengeteg ötlettel érkeztek, többek között padok, korlátok, valamint kerítések csiszolásába és festésébe kezdtek. Lelkesedésüket az is jól mutatja, hogy reggeltől kezdve töretlen jókedvvel dolgoztak, ki-ki a saját idő- és munkabeosztásához igazodva.

2Volt, aki a kerítést újította fel, mások a korlátokat festették vidám színűre Fotó: Fehér Gábor

A szükséges eszközök egy részét az iskola biztosította, de festékekkel, ecsetekkel, csiszológépekkel és különböző munkagépekkel a szülők is segítették a munkavégzést. A sok szorgos kéznek köszönhetően a legfontosabb feladatot, a kerítés kiépítését egy nap alatt sikerült végrehajtani. Az ehhez szükséges anyagokat az iskola saját költségből tudta biztosítani. Mint megtudtuk, bizonyos időközönként szükség van az ilyen jellegű munkálatok elvégzésére. Ezekben az esetekben az intézmény minden alkalommal bizalommal fordulhat a szülőkhöz, akik körében rendszeresen segítőkre lel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában