Hatalmas lyuk van az úton

2021.01.07. 14:30

Beszakadt az úttest a nagyvenyimi Kossuth utcában

Az óév utolsó hónapja nem úgy telt a községben, ahogy azt valőszínűleg eltervezték, hiszen útbeszakadás nehezíti a közlekedést Nagyvenyimen.

Korondy Tamás

Szerdán is dolgoztak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nagyjából 12 négyzetméteren süllyedt meg és szakadt be a beton a hónap elején. A terület teljes szélességében terhelt közművezetékkel, ott fut a gázközmű-gerincvezeték nyomvonala, mellette pedig villamos- és távközlési vezetékek haladnak, az utca páratlan oldalán pedig a vízgerinc- és a szennyvízvezetékek.

Mint megtudtuk, a sérült területet egyből stabilizálták, azonban beomlott egy pincejárat is, melynek helyreállításával kapcsolatosan a napokban lép tovább az önkormányzat.

Szerdán is dolgoztak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Vargáné Kaiser Katalin polgármester megkeresésünkre elmondta, a Dunaújváros felé tartó oldalról, a Fő útra merőleges Kossuth utca egy része szakadt be, melynek több mint 10 millió forintba fog kerülni a helyrehozása.

– A beszakadt útfelület helyreállításának megtervezéséhez újabb szakértői helyszíni szemléket és műszaki egyeztetéseket folytatott az önkormányzat a szakértők és a közművek szakembereivel. Ez alapján megkezdtük a helyreállítandó terület pontos kijelöléséhez, a kárelhárítás műszaki kiterjedésének és technológiájának meghatározását célzó, önmagában is több ütemben megvalósítandó feltárási munkafolyamatot. A közművek pontos helyzete és műszaki állapota a mai napon meghatározásra került – tudtuk meg a polgármestertől, aki hozzátette, továbbra is nyomatékosan kéri a lakosokat, hogy lehetőség szerint ne menjenek a beszakadt területre, valamint annak közelébe sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában