Sok tervük van

2021.01.12. 15:15

Egyesületként szépítik Pátkát

A Székesfehérvár közelében elterülő Pátka egy lelkes kis csoportja egy éve dolgozik azon, hogy a település szebbé váljon.

Baráth Eszter

Idén is igyekeznek harmóniát teremteni

Fotó: egyesület

Némethné Hardi Tünde, a Függetlenül Pátkáért Egyesület elnöke elmondta, hogy decemberben volt az egyéves évfordulója annak, hogy tenni akarásukat egyesület formájában kezdték megvalósítani. Az elsődleges cél a falu szépítése, fejlesztése és közösséggé kovácsolása volt. Mindezeket a falu főbb pontjainak virágosításával, természetes anyagokból készült installációk kihelyezésével, és különböző programokkal kívánják elérni.

Sajnos az elmúlt esztendőben egyetlen rendezvény megtartására volt lehetőségük, ekkor a gyerekek népi játékokat próbálhattak ki, a résztvevők közösen bográcsoztak, este pedig a felnőttek is kikapcsolódhattak. A múlt évben elért leglátványosabb sikerek a Pátkát elszórtan díszítő virágkompozíciók, melyek elkészítésében önkéntesek is segítettek.

Idén is igyekeznek harmóniát teremteni
Fotó: egyesület

Tünde elmondta azt is, hogy a segítség felajánlott növények, ültetés és utógondozás formájában is érkezik a település lakóitól, így a közös munka gyümölcseit élvezhetik az itt élők és az ide látogatók. Az egyesület a jelenlegi nehéz helyzetben sem tétlenkedik, egy székesfehérvári alapítvánnyal együttműködve rendszeresen szállít élelmiszercsomagot 24 helyi rászoruló családnak. Tünde kiemelte, a jövőre nézve is számos tervük van, bíznak abban, hogy hamarosan közösségi rendezvényeket is szervezhetnek a településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában