építkezés és labdarúgótorna

2021.01.14. 07:40

Fejér évfordulós emlékei – Tíz éve zárt be a Cerbona Zrt.

Nézzük, hogy mi történt az elmúlt évtizedekben január 14-én Fejér megyében.

Korondy Tamás

„Szünet” a téglagyárban

Ötven évvel ezelőtt írta meg a Fejér Megyei Hírlap, hogy a téli időszak két hónapos üzemszünetében a székesfehérvári téglagyárban karbantartási és javítási munkákat végeztek.

Termékeny építkezés

Még mindig 1971-ben járunk: Dunaújvárosban a 26. Építőipari Vállalat az azévi tervei szerint 636 lakást akart megépíteni. Az építkezéseket szándékosan úgy ütemezték, hogy a téli csípős hideg után márciustól kezdve minden hónapban legalább egy-egy épülettömböt adjanak át. Ezeket a lakásokat végül szőnyegpadlóval borították, a falakat pedig festés helyett tapétázták.

Megyei foci Argentínába

Negyven évvel ezelőtt az argentin River Plate futballcsapata nagyszabású nemzetközi serdülő labdarúgótornát rendezett, melyre a magyar csapat ezen a napon szerencsésen meg is érkezett. Együttesükben három Fejér megyei játékos is helyet kapott: a dunaújvárosi Horváth Csaba és Kovács András, valamint a székesfehérvári Boda Tamás.

Stabil a kenyérgyár

Tíz éve, vagyis 2011. január 14-én tájékoztatta újságunkat, a Fejér Megyei Hírlapot Rotter Jenő, az Alba-Kenyér Sütőipari Zrt. vezérigazgatója, hogy a Cerbona Zrt. felszámolása nem érinti a kenyérgyár – akkori – stabil működését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában