társadalmi munka

2021.02.18. 15:25

Tánc helyett építkeznek Csókakőn

A Magyar Falu Programból elnyert hatmillió forintból vásárolt ingatlant a helyi néptánccsoport. Mivel nem túl tőkeerős a csoport, társadalmi munkából újítják fel az öreg épületet.

Palocsai Jenő

A Barkócaberkenye Néptánccsoport tagjai nem hódolhatnak a legnagyobb szenvedélyüknek, a néptáncnak, mivel a korlátozások ezt nem teszik lehetővé. Az egyesület tagjainak ettől függetlenül eseménydús napjaik vannak, ugyanis vásároltak egy saját ingatlant, amely nemcsak székhelye lesz a csapatnak, hanem a próbaterme is egyben. A födémet és a belső, térelválasztó falakat már elbontották, de sok az aktív fiatal, aki szívesen tesz a faluért és a csapatért, így aztán a hideg idő ellenére még az udvar elvadult bokrait is visszanyesték.

Bognár Gábor, az egyesület elnöke elmondta, hogy most a régi kéményt bontják vissza, és nemcsak azért, mert rossz állapotban van, hanem mert kell a hely a karikázóhoz. Folytatódik a bozót irtása is, és ezzel párhuzamosan a termelődő hulladékot is igyekeznek elszállítani a hulladékkezelőhöz. Ha lesz rá kapacitás és idő, elkezdik felszedni a régi széles deszkákat is a padozatról. A terv az, hogy olyan padló lesz helyette, amely rugalmasságának köszönhetően kíméli a táncosok ízületeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában