fejlesztések

2021.03.10. 14:30

Első körben az óvoda került szóba Nadapon

Az óvodabővítésről, az új orvosi rendelő és a közösségi piac terveiről tárgyalt a település és a megyei közgyűlés vezetője.

S. Töttő Rita

Sokat segíthet a polgármester menedzserszemlélete

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Köteles Zoltán, Nadap polgármestere nemrégiben kezdeményezett találkozót Molnár Krisztiánnal, a megyei közgyűlés elnökével. Az éves költségvetésről és a benne szereplő tervekről tájékoztatta az elnököt – árulta el a hírlapnak. – Három témát fejtettünk ki bővebben, melyek közül a legfontosabb az óvoda férőhelyeinek bővítése volt. Látszólag idén még megoldjuk a kérdést, de jövőre már szűkös lesz a jelenlegi hely. Most is épp hogy elfér az 52-54 gyerek, de jövőre már hatvanan járnának Nadapon óvodába. Rendelkezünk engedélyes építési tervvel, s megvan a hely is, ahová szeretnénk tenni. Mindemellett tavaly elkészítettük Nadap központjának komplex tervét, melyben az óvoda mellett helyet kap majd az új orvosi rendelő, egy új közösségi tér, a polgármesteri hivatal, egy közösségi piac, illetve később egy üzleti alapon működő idősek otthona.

Nagyon reménykedik a település az óvodabővítéshez szükséges támogatás elnyerésében, tekintve, hogy a Velencei-tó térségének szinte minden települése megkapta már a lehetőséget ugyanerre. – Gyakorlatilag megduplázódott a térségben a lakosságszám – hangsúlyozta a polgármester, aki azt mondta: ha meglesznek a pályázati kiírások, folytatódhatnak a megbeszélések.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában