Megvizsgálják a kiegészítését

2021.06.29. 07:30

Bővítés lehetséges egy fehérvári önkormányzati támogatásban

Az ellenzéki frakció vezetője tett javaslatot egy már meglévő önkormányzati támogatás kibővítésére a pénteken megtartott közgyűlésen.

Baráth Eszter

Cser-Palkovics András polgármester válaszolt a felmerült ellenzéki javaslatra

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei első közgyűlés során a jövőre mutató döntések mellett az elmúlt időszak önkormányzati rendeleteit és annak következményeit összefoglaló prezentációt is ismertettek a napirendi pontok között. Az ellenzéki frakció vezetője, Márton Roland tett javaslatot a Veszélyhelyzeti Kegyeleti Testületi Támogatással kapcsolatban. A képviselő tanácsolta, a járvány miatt félárván, árván maradt gyermekek nagykorúvá válásukig, vagy felsőfokú tanulmányuk elvégzéséig részesüljenek rendszeres városi támogatásban.

Lapunk kérdésére Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a koronavírus-járvány miatti egyik fontos intézkedés volt a támogatási rendszer kiterjesztése kegyeleti támogatások rendszerét és anyagi kereteit tekintve. Kiemelte, emellett készek megvizsgálni az árvaellátás helyi segítségére vonatkozó tartalmi, összegszerű módosítási, vagy kiegészítő javaslatot is, ami a pénteki közgyűlésen felmerült.

Cser-Palkovics András polgármester válaszolt a felmerült ellenzéki javaslatra
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az árvaellátás vonatkozásában már egy döntés született: csatlakozik a város a köztársasági elnök úr és felesége által létrehozott alapítványhoz is, 2,5 millió forint induló összeggel – hangsúlyozta a polgármester. Az alapítvánnyal kapcsolatban viszont még várják a részletes tájékoztatást, hiszen az adatszolgáltatással kapcsolatban jogi kérdések is felvetődnek. Ilyen például, hogy ki és hogyan tudja meg hivatalosan, hogy valaki szülőt vagy szülőket veszített el, és a támogató hogyan tud kapcsolatba lépni az egyénnel. – A támogatásról azt a tájékoztatást kaptuk, hogy valamennyi árvaellátást nagykorúságig éves rendszerben, illetve aki egyetemre megy, ő egyetemi támogatásként is megkapja ettől a bizonyos alapítványtól – egy hasonló kezdeményezést vetett fel frakcióvezető úr is – mondta Cser-Palkovics András.

A polgármester egyeztetést javasolt, melynek része az adatok ellenőrzése, illetve összegzése annak, miben kell a Kormányhivatal vagy a Járási Hivatal segítségét kérniük ahhoz, hogy elérjék az érintett támogatotti kört.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában