Három új munkahelyet is jelent

2021.11.28. 15:00

Júniusban átadhatják a mezőszilasi bölcsődét

Már állnak a falai az épülő, új mezőszilasi bölcsődének az óvoda mögötti tercián. Dolgoznak a mesterek a gerendákon.

Majer Tamás

Az épület a régi kerítés vonalára épül

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A mezőszilasi minibölcsőde a Dr. Végh János Óvodával azonos telken, a Petőfi utca 1. szám alatt épül – felelte lapunk kérdésére Steidl János polgármester. – Célzottan a beruházás miatt vásárolt telken épül a bölcsőde, amely egyesítve lett az óvoda telkével – folytatta. 

Az épület a régi kerítés vonalára kerül, így a csoportszoba kedvező benapozottsága biztos. 

– A képviselő-testület nem döntött a jövőbeni működésről, de vélhetően az óvodával egy intézmény lesz a bölcsőde – jelezte az elöljáró. Az új egység hét férőhelyes lesz, illetve további eggyel bővíthető. Ez a gyerekek száma. Három új munkahelyet is jelent majd a megnyitó bölcsőde. A kivitelezés az augusztus 30-án történt munkaterület-átadással indult. Amint azt megtudtuk, a kivitelezési határidő 12 hónap, de a tervek szerint előbb készen lesznek, s jövő júniusban megtörténik az épület átadása. A beruházásra az első körben 90,7 millió forint támogatást nyert el a község egy pályázati programból, illetve a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése elnevezésű alprogramból hívták le eredményesen a támogatást. 

– 2021. októberben az irányító hatóság döntött a költségnövekmény-támogatás megíté- léséről, az összköltség 15 százalékának erejéig, mivel a kivitelezési költségek jelentősen növekedtek – tájékoztatott Steidl János; ez további 13,5 millió forintot jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában