Karácsonyra várva

2021.12.21. 15:09

Adventi ünnepség Mátyásdombon

feol.hu

Forrás: Lelkes Tibor

Az első ünnepélyt 2021.11.28-án, vasárnap tartották meg szabadtéren a falu központjában. A látogatókat forralt borral és forró teával várták, majd délután 17.00 órakor Lelkes Tibor polgármester úr meggyújtotta az első adventi gyertyát. A második ünnepség december 5-én jött létre. E nap teljes körűen a gyerekekről szólt, hiszen a falu központjában várta őket a Mikulás a házikójában, amelyet a helybeliek szeretettel készítettek. A Mikulás kiosztotta a csomagokat a gyerekeknek, közben pedig kreatív foglalkozáson is részt vehettek, valamint felülhettek a kisvasútra. 

Forrás: Lelkes Tibor

Mindeközben a látogatókat forró teával, forralt borral és házi süteményekkel várták. 17.00 órakor a polgármester úr meggyújtotta a második gyertyát. A harmadik ünnepély az időjárásra való tekintettel elmaradt, viszont december 19-én a polgármester úr, Lelkes Tibor, Juhász Istvánné óvónő és Kovács Csiba Krisztina lelkipásztor asszony gyújtották meg a harmadik és negyedik gyertyákat. Az utolsó gyertyagyújtás alkalmával a helybelieket sült kolbásszal, forró italokkal és finom süteményekkel vendégelték meg. Mind a négy eseményen lehetőség adódott, hogy a rászorulóknak cipősdobozt ajándékozzanak a helybeliek, melyeket Balatonakarattyára juttattak el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában