Az esélyteremtésről

2022.03.08. 10:00

Kezdetét vette a Nyugat-dunántúli roma önkormányzatok konferenciája

Hétfőn kezdetét vette a Nyugat-dunántúli roma önkormányzatok konferenciája, ahol az érintettek a munkahelyteremtéshez szükséges képzésekről és programokról hallhattak tájékoztatást.

Déri Brenda

Sztojka Attila kormánybiztos elmondta, lehetőségekre és nyitottságra van szükség

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal adott otthont a rendezvénynek, ahol a megjelenteket Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. – Célunk, hogy folytassuk annak az iránynak a megváltoztatását, amely 2010 előtt látható és érezhető volt Magyarországon, amikor is a roma származású testvéreinkre úgy tekintettünk, mintha különálló társadalmi csoport lennének, akiknek segélyeket kell biztosítani és akiket elszeparáltan a társadalomtól kell kezelni. 2010 után egy olyan változás indult el, amely arról szól, hogy már nem romákról és magyarokról beszélünk, hanem magyar társadalomról. Munkáról beszélünk és nem segélyekről. Ugyan közhely, de igaz, hogy ha munka van, akkor minden van – fogalmazott az elnök. 

Őt követte Sztojka Attila kormánybiztos, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója. – A békességre való vágyakozásnak egy alapvető dolognak kellene lennie, amelyre minden ember törekszik függetlenül attól, hogy roma vagy sem. Amire szükség van, az a lehetőségek és az arra való nyitottság – mondja a kormánybiztos. Felszólalt még Törő Gábor országgyűlési képviselő és Károlyi Attila, a Fejér Megyei Cigány Területi Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, akik ugyancsak a fent leírtakat hangsúlyozták. Majd előadásokkal és különböző programok, képzések bemutatásával folytatódott a konferencia. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában