Mérséklődhetne a jogalkotási ütem

2022.05.21. 07:30

Nyolc megye jogászai vettek részt a fehérvári konferencián

Jogászok országos szakmai konferenciájának adott helyszínt pénteken a városháza díszterme.

Majer Tamás

Turcsánné Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke is köszöntötte a rendezvényt

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A város részéről Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Jogi hivatásrendek szakmai kihívásai a megújult jogi környezetben című konferenciát.

– A legnagyobb kihívás az, hogy folyamatosan változik minden – reagált a tanácskozás címére, majd kifejtette, jogos elvárás és kellő kihívás, hogy a jogalkotás természetesen alkalmazkodjon a mindennapok kihívásaihoz, de a jogalkotási ütem mérséklődjék. – Jó lenne egy picit megnyugodni, és legalább pár hetet várni egy-egy jogszabály újbóli módosításáig – mondta. A polgármester nézete szerint ez stabilabb jogi környezetet eredményezne.

Turcsánné Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke köszöntőjében elmondta, a konferencia tematikáját úgy szerkesztették meg, hogy az minél többeket megszólítson. – A jelentkezők nagy száma alapján, úgy gondolom, hogy mindez sikerült is, hiszen közel hetvenen regisztráltak erre a képzésre, nyolc megyéből – mondta.

Bóka Viktor, Fehérvár címzetes főjegyzője mint a Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezetének elnöke szólalt fel. Közölte, a konferencia akkreditált továbbképzés a résztvevők számára, s azt is, hogy máris tervezik a következőt, valamikor szeptember vagy október környékére.

A törvényszék és az egylet szervezte tanácskozás büntetőjogi és polgárjogi témák mellett foglalkozott az alternatív konfliktuskezelés lehetőségeivel és az online térben kötött szerződések kérdéseivel is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában