Frissen Fejérből

2022.08.01. 11:12

Szaporodik az elektromosbusz-állomány Székesfehérváron

Hétfő reggeltől, azaz augusztus 1-jétől újabb 3 darab elektromos busszal bővült az állomány, ami szeptember végére fog kiteljesedni: akkor összesen 12 darab, 100 százalékban elektromos energiával működő, alacsony padlós busz jár majd Székesfehérvár útjain.

Hajdú Marianna

Újabb 3 taggal bővült a flotta

Forrás: FMH archív

Jellemzően a 31-es, 33-as, 43-as és 44-es vonalon közlekednek a székesfehérvári Ikarus csarnokaiban készült modern járművek.

Júliusban már bemutatták az első két elektromos buszt, és a későbbi, összesen 12 darabból álló állományhoz tartozó töltőállomásokat is a Volánbusz fehérvári telepén. A nemcsak a megyeszékhelyen, de az országban is elsőként szolgálatba állított buszok remekül teljesítenek és a jövő közlekedését vetítik elénk.

A Volánbusz Zrt. videójából az is kiderül, hogy egy műszakban körülbelül 100-150 kilométert fut a jármű, és a műszak végére még mindig 50 százalékos a töltöttségi szintje az akkumulátoroknak, amiket nulláról 100 százalékos töltöttségi szintre 3 óra alatt fel lehet tölteni. A busz vezetése komfortos, komoly biztonsági rendszerrel felszerelt. Az emberek is megnézik az új, elektromos autóbuszokat, és örülnek, hogy újra Ikarust látnak az utakon.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában