Múltunk és jelenünk hősei

2022.10.21. 20:00

A forradalom hőseire emlékeztek Sárszentmihályon (galériával)

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek pénteken délelőtt a sárszentmihályi Községháza előtt.

Hajdu Marianna

Fotó: NAGY NORBERT

A hősök szobránál, Óber Andrea polgármester, az önkormányzat nevében helyezett el koszorút.
– A hősiességnek különböző formái is lehetnek. Nem mindenki tud kardot rántani egy eszméért, de jó úton haladni vagy jó útra térni: igen! Nem mindenki képes héroszként kitűnni a tömegből, de közösségben munkálkodva segíteni a közös célokat, dolgozni erő felett egy szebb jövőért: igen. Az 1956-os forradalom hősei épp erre tanítottak meg minket! Erre adtak példát, ezt hagyták örökül. Nekünk már nem kell az életünket adnunk a közösség szabadságáért, megmaradásáért. Nekünk csak azt kell tudnunk, hogy mikor kell igazat beszélni, mikor kell együtt tervezni és azt kell tudnunk, mikor jön el a cselekvés ideje – hangzott el Óber Andrea polgármester beszédében.

Fotós: NAGY NORBERT

A virágokkal díszített községháza udvarán megtartott ünnepi megemlékezésen Krutzler Gergő muzsikált tangóharmonikán és a Zichy Jenő Általános Iskola 8. osztályos tanulói ünnepi műsora következett. 
Az ünnepi alkalomnak ezzel még nem volt vége. A közösségi ház nagytermében napjaink hőseit ünnepelték méltó körülmények között.
Rendkívüli ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át az önkormányzat által 2020-ban alapított „Sárszentmihály Díszpolgára” címet.
2022-es év díjazottja, Gulyás Imre lett.

Fotós: NAGY NORBERT

– Imre bácsi példamutató személyiségének, munkában és eredményekben gazdag életpályájának nyoma kitörölhetetlen, kézjegyével örökre beírta magát Sárszentmihály és a térség történelmébe – hangzottak a polgármester méltató szavai.
A díszpolgári címhez, egy címerrel ellátott arany gyűrű is járt, amit nem csak 2022-es év, de a korábban díjazott, Hovorka Andrásné Gulyás Imrével együtt vehetett át.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában