A következő nagy projekt egy új bölcsőde építése lesz

2022.12.20. 17:00

Megújult az önkormányzati főzőkonyha Pusztaszabolcson

Befejeződött a pusztaszabolcsi önkormányzati főzőkonyha felújítása. A projekt belügyminisztériumi forrásból, városi támogatással valósulhatott meg, így immáron egy modern, jól felszerelt konyha biztosítja a közétkeztetést.

Héjj Vivien

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

A napokban hivatalosan is átadták Pusztaszabolcs megújult főzőkonyháját, mely a belügyminisztérium pályázatán elnyert 95 millió forintos támogatásból és az önkormányzati önrészként hozzáadott további 60 millió forintból újulhatott meg.
A nagyszabású fejlesztés a mintegy négyszáz négyzetméteres konyha mellett érintette a raktárakat és az étkezőt is, s a megújult környezet mellett új géppark is támogatja a helyi közétkeztetést.
– Magyarország kormányának az a célja, hogy minden településnek, Magyarország minden régiójának, járásának versenyelőnyt biztosítson, ennek megfelelően azokat a programokat és projekteket kívánjuk támogatni, amelyek a helyiek dolgoznak ki, hiszen ők tudják legjobban, hogy mi biztosít számukra valódi versenyképességet, versenyelőnyt. – mondta az átadón a helyi média kérdésére Latorcai Csaba miniszterhelyettes, aki kiemelte, Pusztaszabolcson az elmúlt években számos beruházást támogatott a kormány, járdák, utak újultak meg, szociális és köznevelési jellegű támogatások is érkeztek a településre.
A település polgármestere, Simonné Zsuffa Erzsébet a jövőre nézve közösségi oldalán úgy fogalmazott, a soron következő nagy fejlesztés egy új bölcsőde felépítése lesz, melyre 336 millió forint támogatást nyert Pusztaszabolcs önkormányzata.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában