A múlt utózöngéi

2023.02.28. 21:00

Fejér évfordulós emlékei

Kecskés Zoltán

Megszépült múlt

Jó és eredményes Vidi-játékról számoltunk be negyven évvel ezelőtt, míg a jelenben sajnos a kiesés ellen küzdenek a fehérvári labdarúgók. Néhány évtizede, 1983 február végén könnyed sikert könyvelhettek el a piros-kékek, ugyanis hazai pályán Csongrádi „karmester” vezetésével kiváló teljesítményt nyújtottak: 4:0-ra verték ötezer néző előtt a Békéscsabát. Akkoriban igencsak optimista hangulat uralkodott a csapat háza táján.
„A Videoton a mérkőzés nagy részében birtokolta a labdát, sok – köztük több tetszetős – támadást vezetett és ezúttal a gólhelyzetek kihasználása is megfelelő volt. Kitűnően játszott Csongrádi, aki nemcsak karmestere volt csapatának, hanem igyekezetével is példát mutatott társainak. Jó teljesítményt nyújtott Nagy T. és Horváth G. is.” – részlet a Fejér Megyei Hírlap sportrovatából.  

Változó világ 

Mindig jóleső érzés visszalapozni a néhány évtizeddel ezelőtti híreket: Vajon mi foglalkoztatta az akkori embereket, milyen események történtek? Szemlézéskor  mindig akadnak a hírmorzsák között olykor-olykor megmosolyogtató dolgok is. Ahogy most, akkoriban is beszámoltunk a folyamatosan változó üzemanyagárakról. Harminc évvel ezelőtt például a következőképpen alakultak a literenkénti árak Magyarországon: 
„A Shell-kutaknál március 1-je 7 órától az ólommentes 91-es oktánszámú benzinért 69,50, a 95-ös ólommentesért 71,50, az ólmozott 92-es oktánszámúért 72, az ugyancsak ólmozott 98-as oktánszámúért 75 forintot kell fizetni literenként.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában