Frissen Fejérből

2023.02.13. 14:00

Iskolásoknak hirdet csapatversenyt a Magyar Madártani Egyesület

A madarak és fák napja célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Ezen célok mentén hirdet csapatversenyt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Héjj Vivien

A természetvédelem és a minket körülvevő élővilág fontosságát hirdeti az országos verseny

Forrás: pexels.com

Az első madarak és fák napját a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben. Bár azóta több mint egy évszázad eltelt, a természetvédelem fontossága azóta sem veszített jelentőségéből. A madarak és fák napja országos verseny célja, hogy versenylehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő, általános iskolai felső tagozatos tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal.

A 10-14 éves – általános iskola 5-8. osztályos – tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek az iskolájukhoz legközelebb eső területi fordulóra jelentkezhetnek, ezen iskolánként egy csapat vehet részt. A március 31-i területi fordulón írásbeli feladatok és madárhang felismerés várja a versenyzőket. A területi fordulókon első helyezést elérő csapatok továbbjutnak az országos döntőbe, melynek helyszíne idén Budapest.

Az ingyenes versenyre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján keresztül lehet jelentkezni a megadott űrlap kitöltésével. A nevezési határidő: március 10., péntek. Az idei verseny tematikája az év madara, a barkóscinege köré épül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában