Útfelújítás

2023.04.28. 18:00

Önkormányzati forrásból újult meg a ráckeresztúri utca

Sok kistelepülés életében kardinális kérdés az útfelújítás: nincs ez másként Ráckeresztúron sem. A 6,5 millió forintos fejlesztés egy újabb előrelépés a falu életében.

Héjj Vivien

A sárrázó nagy segítség lesz abban, hogy a mezőgazdasági gépek ne hordják fel a földet az útfelületre

Forrás: Önkormányzat

Saját forrásából újította fel a Rózsa utcát Ráckeresztúr önkormányzata. A fejlesztésről a település hivatalos oldalán adott tájékoztatást a falu polgármestere.

A munkálatok során az utcában egy oldali szikkasztó árok kialakítására, padkanyesésre és zúzottkő burkolat terítésére volt lehetőség, továbbá a az útszakasz végéhez csatlakozó sárrázó kialakítására – bozótirtással együtt – is sor került. A sárrázó hosszú távon is nagy segítség lesz abban, hogy a mezőgazdasági gépek ne hordják fel a földet az útfelületre.

– A zúzottkő burkolat könnyen javítható, ha kátyúsodni kezdene, illetve a szikkasztó árkok kiépítése sokat jelent a pangó pocsolyák kialakulásának megelőzésében. A megtömörödő zúzott kő egy későbbi aszfaltozásnál megfelelő alapot tud majd adni, addig pedig jól járhatóvá és könnyen karban tarthatóvá teszi az utcát. – magyarázta bejegyzésében Szentes-Mabda Katalin polgármester hozzátéve, a 6,5 millió forintos fejlesztés részeként megtörtént a közmű aknák szintre emelése is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában