SM Világnap

2023.05.27. 19:33

Fehérvár adhatott otthont a szklerózis multiplex világnapi rendezvénynek

Az SM világnap (Word MS Day) minden évben május végén van.

FMH

A Magyar Király Szálló előtti téren látványos közös fotózást is rendeztek, melyen az SM betegek az SM Világnap zászlóit magasba emelve üzentek az itthoni és világszerte élő sorstársaiknak.

Fotó: Kiss László/szekesfehervar.hu

Székesfehérváron rendezték szombaton az SM Világnap országos programját, melyen sclerosis multiplexes betegek és családtagjaik vettek részt.

"Ez az autoimmun betegség még mindig kevesebb figyelmet kap annál, mint amit a több ezer érintett beteg és család indokolna. Különösen annak tükrében fontos ez, hogy a közösség és a társadalom támogatásától nagyban függ, hogy egy SM-ben szenvedő beteg meddig tudja megőrizni munkáját, önálló életét! Székesfehérvár mindig büszke arra, ha országos jelentőségű rendezvénynek adhat helyet, bízom abban, hogy SM-el élő embertársaink számára pedig egyre több közösségi figyelmet és segítséget tudunk nyújtani!" - írta Cser-Palkovics András szombaton a közösségi oldalán, hol egy csoportképet is megosztott az eseményről. 

Az SM Világnap célja a betegedukáció mellett, hogy a társadalom figyelmét ráirányítsa az SM betegek és családjaik nehézségeire. Ebben az évben is az ország minden részéből érkeztek a rendezvényre, melynek szakmai programját a Magyar Neuroimmunológiai Társaság együttműködésével alakították ki - adta hírül a város honlapja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában