Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2023.07.19. 14:30

Segítene? Támogassa a rászoruló gyerekek tanévkezdését!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az idei évben is megszervezi az Adni Öröm Tanszergyűjtő kampányt, illetve a MosolyTáska akciót. Előbbihez Fehérvárról és környékéről is várják az önkéntesek jelentkezését!

Borsányi Bea

Fotó: Pixabay

Az Adni Öröm Tanszergyűjtő kampány az InterSpar áruházakkal karöltve zajlik, július 20-án indult és szeptember 1-ig tart. Ezen időszak alatt az áruházakban adománykártyákat vásárolhatnak a segíteni szándékozók. A kampány másik része augusztus 23-án indul és 3 napig, azaz augusztus 26-ig tart. Ekkor kerül sor a személyes gyűjtésre, amihez már most várják az önkéntesek jelentkezését, akik az adományokat fogadják majd. Jelentkezni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Csoportjánál lehet a Székesfehérvár Taksony utca 15. szám alatt vagy a 30/560-6104-es mobilszámon, ahol szerda délelőttönként várják a hívásokat. 

Egész nyáron zajlik egy másik, szintén az iskolakezdést támogató akció is: a MosolyTáska akció a PontVelem Okos Program, amelyet harmadik alkalommal szervez meg közösen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary. Ennek keretében a diákok júliusban és augusztusban a karitatív szervezet gyűjtőpontjain, nyár végén pedig az akcióban résztvevő iskolákban adhatják le jó állapotú, de feleslegesség vált iskolatáskáikat, hogy azokkal mosolyt csaljanak a nehéz sorsú gyerekek arcára tanévkezdéskor. A szervezők kérik, hogy a leadni kívánt hátizsákokat, táskákat tisztítsák meg, és üresen vagy az év során megmaradt, de nem használt tanszerekkel megtöltve adják le. 

A gyűjtőpontok listája megtalálható itt, a szeretetszolgálat MosolyTáska akciójának alig kétperces videóját pedig, ami segítséget ad a táska összeállításához, itt nézheti meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában