82 ezren nem vallásosak

2023.11.05. 20:30

Fejér közel 40 százaléka nem felelt arra, hogy milyen vallási felekezethez tartozik

Fejér közel 40 százaléka nem felelt azon népszámlálási kérdésre, amikor a kérdéssor a vallási hovatartozásra tért ki.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció: Pexels

Néhány héttel ezelőtt a duol.hu közzétett egy cikket, melyben azt részletezik, hogy milyen adatok születtek a vallási hovatartozással kapcsolatban a dunaújvárosiak körében. Így arra gondoltuk, hogy némileg szélesebb körben mi is készítünk egy Fejér megye egészére vonatkozó ’kimutatást’ a legutóbbi népszámlálási adatok alapján.

Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a népszámlálási adatok alapján hányan vannak a Fejér megyei lakosok, majd pedig arra, hogy a lakosok hány százaléka nem válaszolt arra a kérdésre, mely a vallási hovatartozása után érdeklődött. 

A népszámlálási adatbázis szerint, habár Fejérben másfél százalékkal csökkent a lakosság száma a legutóbbi népszámlálás óta, még így is közel 420 ezren vagyunk. Ebből 174 ezren nem válaszoltak azokra a kérdésekre, amelyek a vallási felekezetükre tértek ki, 82 ezren pedig azt a választ adták, hogy nem vallásosak. 

A statisztika szerint, a kitöltők közül, akik vallásosnak tartották magukat, azok nagyrészt katolikusok, 112 ezren legalábbis ezt jelölték be. A katolikuson belül római katolikusnak nagyjából 107 ezren, görögkatolikusnak pedig 1800-an vallották magukat. 

Ezentúl az adatok alapján nagyjából 39 ezren reformátusok és megközelítőleg 6100-an evangélikusok.

A kitöltők elenyésző száma pedig több más vallási felekezethez sorolta magát. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában