Hajrá!

2023.11.23. 16:30

Pénzügyi versenyen bizonyíthat egy fehérvári iskola csapata

Fejér vármegyei csapat is ott van a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny országos döntőjének mezőnyében.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Pixabay

Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny technikumoknak és szakképző iskoláknak címmel hirdetett versenyt a főszervező Privátbankár, melyre négyfős csapatok jelentkezését várták. Mint a kiírásban szerepel, a versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is. 

Már a legelső fordulókra is szakértők által összeállított és felügyelt, a technikumok és szakképző iskolák diákjainak szóló oktatási anyagokkal készülhettek fel a csapatok. Valós élethelyzetek alapján, a fiatal diákok nyelvére írt tudásbázist kapott minden jelentkező. Az alábbi témák állnak a verseny fókuszában: Alapismeretek az élethez - Családi költségvetés, diákköltségvetés és takarékoskodás - A munka és a pénz - Tanulás, továbbtanulás - A lakhatás pénzügyei és az ingatlanok - Fizetési módok - Áru, hitel, részletfizetés - Mindent a biztosításokról - Speciális élethelyzetek, kedvezmények, támogatások - A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás - Vállalkozási és adózási ismeretek - Amit a befektetésekről, megtakarításokról tudni érdemes - A pénzügyi csalások elkerülése - Zöld pénzügyek - Digitális pénzek, kriptodevizák, fintech-alkalmazások.

Hamarosan véget ér a második forduló, de több vármegyei csapatért már nem szoríthatunk. Tíz Fejér megyei induló mérette meg magát a második fordulóban, onnan pedig a 1312 elnevezésű csapat  jutott a december 7-i országos döntőbe, ők a Székesfehérvári SZC I. István Technikum diákjai. A csapat kapitánya Virág Bertalan, a felkészítő tanár pedig Pénzes Krisztina. Budapesten a vármegyei döntők legjobbjai (összesen 20 csapat) mérkőznek meg.

A verseny fővédnöke Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért, Felsőoktatásért, Szakképzésért és Felnőttképzésért Felelős államtitkára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában