A Mikulás-motorozás Polgárdiból indult

2023.12.03. 16:00

Piros ruhás túra Mezőszentgyörgyre és Lepsénybe (galéria)

A hőmérő higanyszálát senki sem vádolhatta azzal, hogy túlságosan törekvő lenne. A skála –1, 0, +1 fok körül mozgott. De mindez nem zavarta a szelíd motoros Mikulásokat. Igaz, kicsit fújt a szél, de legalább sütött a Nap. És a küldetés nem várathatott magára. Vagy nyolcvanan startoltak el vasárnap délelőtt a polgárdi benzinkúttól a hófehér szakállúval egyetemben. Sokan várták őket a három településen.

V. Varga József

„Indul a mandula!” A motoros Mikulások elstartoltak Polgárdiból

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A Fekete Sas Motoros Nemzetség invitálására ismét vasparipára pattantak a piros kabátosok.

Apa és lánya Úrhidáról futott meg a szomszédolásra, Gábor és Hédi a pompás Yamaha géppel már Isztambulban is túrázott. Pistáék gépére díszes Mikulás-palást került, és a bukósisak egyedi festése ugyancsak vonzotta a kíváncsi tekinteteket.

Csilla és Csaba Lepsényből motorozott el Polgárdiba, hogy – lepsényi illetőségűek lévén – majd Lepsényben fejezzék be a motorozást.

– Rá fért a frissítés a krampusz parókámra, és végszóra megérkezett a vörös póthaj. Ha nem kapom meg, talán még a Mikulás-motorozást is lefújták volna barátaink – nevetett Csilla.

Pistáék gépére díszes Mikulás-palást került
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A zúgó karaván a 7-es főút mentén (benzinkút, körfogalom) gyülekezett, és innen indult a látványos motoros felvonulásra. De előtte még Polácska Marcsi, a házigazda motoros nemzetség elnöke az útvonalat és a menetrendet ismertette a kézi hangosbeszélőn, Horváth Peti pedig a technikai tudnivalókról, a rendőri felvezetésről, a kellő óvatosságról szólt. Az „igazi” Télapó jelmezbe bújt lajoskomáromi Németh Csaba, alias Némó, szaloncukorral lepte meg a gyerkőcöket.

Némó, a Mikulás szaloncukorral lepte meg a gyerkőcöket
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A motoros Mikulások első állomása Polgárdi-Ipartelep volt, az idősek otthonának lakói pogácsával és teával várták őket. Aztán a város Piac tere következett, sok-sok kíváncsi kicsivel és naggyal. A Fekete Sasok „puttonyából” mindenkinek jutott az édességből.

A randevú jó néhány kilométerrel arrébb, Mezőszentgyörgyön, a postánál folytatódott, a gyerkőcök kellően megcsodálták a motorokat, és vidáman paroláztak, fényképezkedtek a Mikulásokkal. A program végül Lepsényben, az iskola udvarán zárult, a közalapítvány önkéntesei lilahagymás zsíroskenyérrel és forró teával kínálták a látogatókat. Némó, a Télapó – jó szokásához híven – most is megénekeltette a gyerekeket, és az önfeledt, játékos kötélhúzás, illetve a levezető kis kocogás sem maradt el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában