Adventi jótékonysági est

2023.12.01. 20:45

Telt ház, kiemelkedő művészek, elgondolkodtató beszédek – ilyen volt a 18. adventi jótékonysági est

Immáron 18. alkalommal rendezték meg az adventi jótékonysági estet a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint Hírlapunkban is írtuk a december 1-jén tartott jótékonysági esemény célja az volt, hogy a befolyt összegből a Kárpátaljai Református Egyházkerület „Mandulafa” Idősek Otthonát és a Munkácsi Szent Erzsébet Karitászt támogassák. A kezdeményezéshez Székesfehérvár és a megye számos szervezete, oktatási intézménye és egyesülete csatlakozott. Bátor Anna Daniella, az est házigazdája elmondta, hogy a jótékonysági estet megelőzte a több mint 300 cipősdoboz ajándék elszállítása a Pusztinai Magyar Házba, amelyet a napokban Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője személyesen vitt el. De mellette még sokan mások is közreműködtek. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az összefogás szép példáját élhettük meg városunkban ismét, hiszen szorgos kezek csomagolták a több mint 300 cipősdoboz ajándékot, amelyet Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője vitt el a Pusztinai Magyar Házba a Városgondnokság, a Fehérvár Médiacentrum, a Fejér Megyei Hírlap, a Székesfehérvár Budai Úti Református Egyházközség, a Székesfehérvár Belvárosi Református Egyházközség, a Moldvai Magyarságért Székesfehérvári Egyesület és a LogSol Kft. támogatásával. Az ajándékdobozokat ebben az évben is a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Talentum Református Általános Iskola, Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola és a Hétvezér Általános Iskola tanárai és tanulói készítették el– ismertette a részleteket a házigazda. 

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

A 18 órakor kezdődő estet a Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda énekkara, illetve a Talentum Református Általános Iskola énekkara nyitotta meg előadásával. Majd a jelenlévők Spányi Antal megyés püspök köszöntőbeszédét hallhatták, aki az adventi időszakról osztotta meg gondolatait. Mint mondta az Advent a várakozásról, az előkészületekről és a sürgés-forgásról szól, de mindeközben nem szabad elfelejteni a lényeget: Advent az Úr érkezésére való várakozás.

– Isten megígérte, hogy elküldi a szabadítót nekünk, aki felszabadít bűneink alól, hogy újra tudjunk szabadon és büntetlenül élni. Hallgassunk Isten szavára, akarta szerint cselekedjünk, tegyünk jót egymással és karoljuk fel az elesetteket, mert ezt kéri tőlünk az Úr – fogalmazott a megyéspüspök, aki ezt követően kitért a pénteki jótékonysági esemény fent említett céljára is, a támogatás fontosságára. Mint mondta Székesfehérváron évről évre azért fognak össze a szervezetek, hogy segítsék azon a nemzetrészeket, akiknek kell, támogassák és óvják őket.

Spányi Antal beszédét Molnár Levente, Liszt Ferenc-díjas, Érdemes Művész operaénekes, valamint Szvorák Katalin Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas énekművész előadása követte, majd az est további részében még számos kiemelkedő művész állt színpadra, hogy hangjával elkápráztassa a hallgatóságot. Felléptek többek között a Pusztinából érkező moldovai magyarok is. 

Bátor Anna Daniella mellett az est másik házigazdája Takács Bence Ervin volt. 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában