Sokáig tartott, de végül sikerült megegyezni

2024.02.22. 11:00

Pákozdon létesül az északi part első bankautomatája

Egy nagyon régi elképzelés valósulhat meg Pákozdon, amely jelentősen növeli majd a település és az egész tókörnyék komfortját.

Tihanyi Tamás

A település központjában, a kulturális programok helyszínén építik meg az automatát

Forrás: Látványterv: pákozdi polgármesteri hivatal

Eddig a környékbeliek banki befizetéseik miatt kénytelenek voltak Gárdonyba, Velencére, vagy Székesfehérvárra utazni, amely autóval viszonylag egyszerű, tömegközlekedési eszközzel azonban már sokkal bonyolultabb művelet. Nos, ennek szerencsére rövidesen vége. Úgy tűnik, a pozitív változásnak a patinás múltú nagyközség minden lakója örül.

– Kollégáimmal több éve próbáltuk elérni, hogy településünkön létesülhessen egy pénzkiadó automata – mondta a FEOL-nak Kardos Ádám polgármester. – Több pénzintézetet is megkerestünk, de sorban csak folyamatos elutasításba ütköztünk. Azt gondoltam, egy ilyen berendezésnek a telepítése nem okozhat problémát a mai világban, de aztán rájöttem, hogy mégis. Természetesen megértem, hogy a bankok sok mindent számításba vesznek, hiszen jelentősek az üzemeltetési költségek. Hosszas próbálkozást követően, többszöri nekifutás után sikerült megállapodnunk a legnagyobb magyarországi pénzintézettel egy ATM telepítése ügyében. Egyes előkészítési munkákat mi vállaltunk magunkra, s lesz, amit a bank alvállalkozója végez el.

Az automatát a Kultúra Házának kerítésénél helyezik el, s várhatóan már márciusban használható lesz: ráadásul nem csak pénzkivételre, hanem befizetésre is. A Velencei-tó északi partjának első ATM-je lesz a pákozdi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában