Bizottság vizsgálja a történteket

2024.03.13. 19:02

Felfüggesztették az óvoda vezetőjét – belső vizsgálatot indított az önkormányzat

Az önkormányzat közleményben tudatta: a város egyik gyermekintézményében – szülői bejelentések alapján – belső vizsgálat indult március 13-tól az ott végzett nevelési munkával kapcsolatban. Az intézmény vezetőjét harminc napra felfüggesztették.

Héjj Vivien

Fotó: Google maps

Szülői bejelentések alapján indult belső vizsgálat az Ercsi Hétszínvirág Óvodában az ott végzett nevelési munkával kapcsolatban. Az esetre közleményben reagált a városvezetés.

– A belsővizsgálati munkát az önkormányzatunk gyermekvédelemhez értő munkatársaiból felkért személyek szakszerű, független és objektív körülmények között a mai nappal megkezdhetik. Érdemi véleményt a bejelentésről, a feltételezésekről és tapasztalásokról a vizsgálat lefolytatásáig nem látom célszerűnek tágabb közönséggel megosztani – fogalmazott az önkormányzat március 13-i közleményében Szabó Tamás polgármester.

A város jegyzője, Takács Dávid az Ercsi Webnek adott nyilatkozatában megerősítette, szülői megkeresésekre reagálva indít vizsgálatot az önkormányzat. Mint mondta, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, ezért a város polgármestere arra a döntésre jutott, hogy az intézmény vezetőjét harminc napra felfüggeszti a munkavégzés alól.

– Egy ötfős vizsgálóbizottságot jelölt ki polgármester úr, négy kollégámmal megpróbáljuk feltárni, hogy történt-e valami, és ha igen, akkor mi történt – tette hozzá, s kiemelte: meghallgatásokkal, szükség esetén szakértők bevonásával alakítja ki álláspontját a vizsgálóbizottság.

A jegyző továbbá arról is beszélt, az óvodai oktatás-nevelés zavartalanul folytatódik, az Ercsi Hétszínvirág Óvoda intézményvezetői feladatait jelenleg az intézményvezető-helyettes látja el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában