Testületi döntés

2024.04.25. 20:00

Megszüntetik az Általános Művelődési Központot Vértesbogláron

Az új nevelési évben már külön kezdi meg a működését a vértesbolgári óvoda és művelődési ház, illetve könyvtár, melyek eddig az ÁMK, vagyis az Általános Művelődési Központon belül, egy vezető irányítása alatt működtek.

Borsányi Bea

Az iskola is a művelődési házban tart számos foglalkozást. A kép tavaly a Muzsikás együttes énekóráján készült

Fotó: FMH Archív (Nagy Norbert)

Még a februári testületi ülésen döntöttek a vértesboglári képviselők arról, hogy megszüntetik az Általános Művelődési Központot, amit annak idején gazdasági megfontolásból hoztak létre az óvoda és a művelődési ház, illetve a könyvtár összevonásával. Ekkor lett az óvodavezető egyben a művelődési ház vezetője is, aki vállalta a falu kulturális életének koordinálását. – Az egyesített intézmény további fenntartását alapjában véve azért kellett megfontolnunk, mert megsokasodtak az intézményvezető feladatai. Ennek egyik oka, hogy nincs elég óvónőnk, ezért a vezetőnek is nagyobb részt kell vállalnia a mindennapokból. Ugyanakkor, amióta Jersey Dia vette át a művelődésszervezői feladatokat, felpezsdült az élet a kultúrházban, megszaporodtak a programok, az események. Ez természetesen jó, ám ez az ÁMK vezetőre is több felelősséget és feladatot rótt – magyarázta Sztányi István polgármester, aki azt is elismerte, hogy az ÁMK vezetője elsősorban óvodavezető, aki szakmailag az óvodapedagógiához ért jobban. 

A képviselő-testület ezért februárban úgy döntött, megszűnteti az ÁMK-t, amelynek részleteit a keddi ülésen tárgyalták. Ennek értelmében az óvoda a következő nevelési évtől Boglárka Óvoda néven, önálló intézményként folytatja, a művelődési házat és a könyvtárat pedig visszaveszi az önkormányzat és szakfeladat keretében működteti tovább, vagyis nem lesz külön vezetője. A művelődésszervezői feladatokat a könyvtár és a ház esetében továbbra is Jersey Dia látja el. Azt is tervezik, hogy a művelődési ház szintén új nevet kap, arról azonban, hogy hívják, csak később döntenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában