Gyász

2024.05.31. 19:00

A család mellett Gántot is nagy veszteség érte

Május 18-án, életének 83. életévében elhunyt Zimmermann Sebestyénné, Kopp Róza Mária, a gánti Vértes Vendéglő szíve-lelke, a falu ikonikus alakja. Péntek délutáni temetésén több százan kísérték utolsó útjára.

Borsányi Bea

Fotó: FMH Archív (Pesti Tamás)

Piri néni. Mindenki így ismerte, így emlegette Gánton. Sok mindent átélt és még több mindent látott, és hála istennek még azt is megélte, hogy a szeretett családi vendéglőben az ötödik generáció is munkába állt. Bőven 70 felett is mindennap bejárt az üzletbe, ott volt, ha kellett, bár a napi dolgokba már nem szólt bele. A vendégekkel azonban akkor is mindig szívesen beszélgetett. Rengeteg ember fordult meg az étteremben az évek alatt az egyszerű munkástól a magas miniszterekig és állami vezetőkig. Piri néni mindenkivel ugyanolyan jól bánt, egyformán figyelmes volt és soha senkit nem adott ki. Évtizedekkel később sem. 

A vendéglátás a vérében volt, beleszületett ebbe a létbe, s bár fiatal korában nem úgy tervezete, hogy ő viszi majd tovább a családi örökséget, a sors nem hagyott neki más választást. Saját bevallása szerint azonban nem bánta meg, hogy így lett! Munkáját, szakmai hozzáértését többször is elismerték, legutóbb 2022-ben Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címet adományoztak neki

Testvére néhány hete hunyt el, ami nagyon megviselte. Bánatát nem tudta feldolgozni. Isten nyugosztalja, drága Piri néni, nyugodjék békében! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában