Vármegyei sikerek

2024.05.16. 14:51

Egy vértesboglári és egy váli diák is dobogós lett az országos döntőben

Hatalmas siker, csodálatos eredmény született a május 8-10. között Miskolcon megrendezett XXIX. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjén – adta hírül a vértesboglári általános iskola igazgatója.

Borsányi Bea

Az elmélet mellett a gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett a versenyzőknek

Forrás: police.hu

Lassan két évtizede folyik közlekedésbiztonsági nevelés a Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában, ahol a foglalkozásokat hosszú évekig Németh János vezette. A kitartó munka eredménye már tavaly megmutatkozott, amikor a vármegyei döntőről kilenc éremmel tértek haza a bolgári diákok, ám idén Pere Sára Panka megszerezte az intézmény számára az eddigi legnagyobb dicsőséget: az ötödik osztályosok között második helyen végzett az országos döntőben. Felkészítésében Németh János mellett Regenhart Ágnes, Nágl Csaba, valamint a vármegyei döntőt követően Illés Mihály rendőralezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára segített. 

A háromnapos miskolci döntőn a vámegyei versenyek első helyezett lány és fiú versenyzői mérték össze tudásukat, ahol a diákok elméleti felkészültségüket KRESZ-tesztlap kitöltéssel, gyakorlati ismereteiket pedig a kerékpáros ügyességi pályán, valamint a szabályossági útvonal teljesítésével bizonyították. Az egyéni versenyben a fiúk között szintén van Fejér vármegyei dobogós: a váli Komlódi Péter harmadik helyen végzett. A vértesboglári és a váli versenyző csapatversenyben is bizonyíthatott, ott a második helyet szerezték meg. 

Az évente megrendezésre kerülő versenysorozat célja az általános iskolai tanulók közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismereteinek bővítése, illetve a közlekedési kultúrájuk szintjének emelése és a balesetek megelőzése.

Az ezüstérmes Pere Sára Panka az iskola igazgatójával és a felkészítőkkel
Forrás: Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában