Táblák és alkalmazások

2024.05.29. 13:00

Kéz-, lábtörés, zúzódás a leggyakoribb baleset-következmény (videó)

Nagy Zoltán Péter

A játszóterek többsége kellemes környezetben van, de ezer veszély leselkedhet a gyermekekre, amit jó lenne megelőzni, de ha az nem sikerül, akkor legalább segíteni tudjunk nekik a bajban

Fotó: Mesterséges Intelligencia

Új táblák jelentek, jelennek meg a játszótereken, amelyek az előforduló gyermekbalesetekhez adnak elsősegély javaslatokat. Ahogy korábban erről már beszámoltunk, 100-130 darab ilyen tábla kerül ki vármegyénként, tehát várhatóan Fejérben is.

Az elsősegélytáblákra már maguk az érintettek is kíváncsiak 
Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A tábla készítésének kezdeményezője a Magyar Gyermekmentő Alapítvány volt, akinek szakmai igazgatójával, Gesztes Évával beszélgettünk arról, mi indokolta e táblák elkészítését, kihelyezését.

Portálunknak Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója nyilatkozott a kezdeményezésről
Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A szakember elmondta, a táblákról megtudhatják a szülők, nagyszülők miként előzhetők meg a tipikus balesetek, de talán még fontosabb, hogy a bekövetkezett baleset után milyen elsősegélyben részesítsék a gyermeket, illetve mikor szükséges mentőt hívni. De ezek a táblák letölthető alkalmazásra is rá tudják irányítani a szülőket, és az alkalmazások segítségével könnyebben, gyorsabban elvégezhetik az elsősegélynyújtást. Hallgassák, nézzék meg Gesztes Évával készült interjúnkat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában