Virágos Székesfehérvár

2024.05.16. 16:30

Virágokat osztottak a fehérvári kertészetben (galéria)

Szép eredményekkel zárult az idei Virágos Székesfehérvár program. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok köszöntötte az egybegyűlteket csütörtök kora délután az Oázis Kertészetben, ahol a Virágos Székesfehérvár program keretében tartottak virágosztást.

Gombor Lili

Virágosztás az Oázis Kertészetben

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár önkormányzata és a városgondnokság tizennegyedik éve segíti a fehérváriak parkosítási törekvéseit a növényültetési pályázattal, hozzájárulva a kulturált és vonzóbb városkép kialakításához. A programban idén körülbelül 42 ezer növényt osztanak ki a pályázók között. 

Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott az Oázis Kertészetnek és a Városgondnokságnak a virágosztás megszervezésében, lebonyolításában nyújtott segítségért, valamint a pályázóknak azért, hogy igyekeznek virágosabbá, színesebbé varázsolni városunkat. Kiemelte, hogy  a Virágos Székesfehérvár program idén is nagy népszerűségnek örvendett, több mint 4200 érvényes pályázat érkezett be. Elmondta, hogy nő a komposztládákért jelentkezők száma, közel nyolcszázan éltek ezzel a lehetőséggel, valamint több mint 1300 vízgyűjtő edényt is ki fognak osztani. – Mindez azt is mutatja, hogy a programnak edukációs jellege és üzenete is van – fűzte hozzá a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy szeretnék folytatni a programot a jövőben is, és látszik, hogy érdemes a szakma által javasolt programbővítésben is gondolkodni.

Az érvényes pályázatot benyújtók május 6–26. között vehetik át az Oázis Kertészetben a virágcsomagokat. Pályázatonként 25–50 darab növényt osztanak ki a szokásos kategóriákban: ablakra, erkélyre lehetett kérni növényt, valamint  családi házaknál muskátlira, társas házaknál és intézményeknél pedig egynyári növényekre lehetett pályázni. 

Évről évre színesebbé válik a pályázat, nemcsak a virágoknak köszönhetően, hanem a pályázat lehetőségeinek bővítése miatt is – mondta el Buzai István városgondnok, hozzátéve, hogy az ősszel kiírandó pályázat újabb meglepetéseket tartogat majd: a már meglévő komposztláda és esővízgyűjtő mellé újabb elemek érkeznek majd, hogy ne csak a virágokról szóljon a kezdeményezés, hanem a környezettudatos életről is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában