Védőnők Napja

2024.06.14. 14:00

A megye védőnőit ünnepelték a Szent György Kórházban (galéria)

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Vármegyei Védőnői Szolgálata és a MESZK Fejér Vármegyei Területi Szervezete a Védőnők Napja alkalmából tartott ünnepséget június 14-én, pénteken.

Déri Brenda

Közel 80 év alatt ötszörösére nőtt a védőnők száma

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A megye valamennyi teleüléséről érkezett védőnőket elsőként Bakos Gábor orvosigazgató helyettes köszöntötte, aki mint mondta: mindent megtesz annak érdekében, hogy a védőnőkkel való közös munka még jobb és még hatékonyabb legyen, hiszen akárcsak a kórház, úgy a védőnők is egy nagy csapat részei. 

– A védőnők egyik legfontosabb feladata, amikor először lépnek be a családokhoz az az, hogy a bizalmukba fogadják őket az édesanyák. Úgy gondolom, hogy ezt itt mindenki maximálisan teljesíti. Ahogy a támogatást és iránymutatást is, amellyel ellátják az anyukákat – ezt már Nyakas Eszter ápolási igazgatótól hallottuk, aki amolyan kitekintésként azt is elmondta, hogy közel 80 év alatt ötszörösére nőtt a védőnők száma.

A fentiek mellett ünnepi beszédet mondott még Bokorné Sike Erika a MESZK Fejér Vármegyei Területi Szervezetének elnöke is, aki úgy fogalmazott, hogy a védőnők a várandósság kezdetétől egészen a kamaszkorig nyújtanak biztos támaszt a családoknak, segítséget és útmutatást adnak számukra és, ami a legfontosabb az ő egészségükért dolgoznak nap, mint nap. 

Az ünnepség a jubiláló védőnők köszöntésével folytatódott: 25 éve védőnői szolgálatot teljesít Hockné Légrádi Ildikó, 30 éve Szabóné Dobos Anita, Hegedűs Judit, Nida Anikó, Bédné Molnár Hajnalka, Szita Ildikó és Borsos Györgyné, 40 éve pedig Pintér Gabriella. 

A jubiláló védőnők mellett a 60 éve végzetteket is köszöntötték, így Montskó Bélánét és Ságiné Völgyes Máriát, valamint 80. születésnapja alkalmából Ács Józsefnét is. 

Ezentúl gratuláltak még Farkasné Vancsura Ildikónak, aki nemrég átvehette a kiváló dolgozó elismerést, illetve Szűts Szabolcsnénak is, aki a MAVE Év Védőnője Díjának kitüntetettje volt. 

Az ünnepség zárásaként az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Derce Csoportjának néptánc bemutatóját tekinthették meg a jelenlévők, akik a nap további részében szakmai előadásokon vettek részt. 



 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában