Kezdődik a virágok lepárlása

2024.06.18. 15:00

A település egyik nagy büszkesége a levendulakert

A levendula virágok lepárlására készülnek Sárkeresztúron.

Bokányi Zsolt

Nagy munkára készülnek

Fotó: Sárkeresztúri Hangyák weboldala

A település büszkén hirdeti, a faluban közlekedve pedig mindenki láthatja, hogy virágba borultak a levendula bokrok. Szeretettel ajánlják is mindenkinek, hogy bátran szedjen belőle, díszítse lakását, adjon az ismerőseinek, élvezze jótékony hatásait, hiszen a szakértők szerint „vidámít”, nyugtat és még molyirtónak is tökéletes a növény. Sárkeresztúron, a Fő út 38. szám alatt működő lepárlóban pedig már nagy munkára készülnek, és erre az alkalomra hívogatják is az érdeklődőket, hiszen kezdődik a levendula virágának lepárlása. Aki tehát szeretné működés közben megnézni a folyamatot, azt örömmel várják ezen a héten szerdán vagy a jövő héten hétfőn, illetve kedden a lepárlóban. 

A település büszkeségei a levendulából elkészített termékek is bemutatásra kerültek a konferencián. 
Fotó: az önkormányzattól

A település szorgos dolgozói a Sárkeresztúri Hangyák nem régen örömmel adták hírül, hogy még Szentendrén is bemutathatták levendulás büszkeségüket, hiszen részesei voltak a II. Országos Civil Konferencia a Szentendrei Skanzenben elnevezésű rendezvényen amit Magyarország Miniszterelnöksége és a Civil Központok Országos hálózata szervezett és rendezett meg. A konferenciát a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban rendezték meg, ahol köszönetet mondtak a civil szervezeteknek az egész évben végzett munkáért. A Sárkeresztúri Hangyák pedig örömmel és büszkén képviselték a rendezvényen a szociális szövetkezetek nevében Fejér vármegyét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában