Érzékek záporában

2024.06.23. 15:00

Erdőfürdőt tartanak a Károlyi-kastélyparkban Fehérvárcsurgón

Különleges kalandra hív mindenkit a Károlyi-kastély. Június 30-án, vasárnap, 10-től 13 óráig erdőfürdőt vehetnek az érdeklődők, akik ki tudják tárni a tudatukat és ki tudják terjeszteni az érzékeik hatósugarát.

Palocsai Jenő

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkja kivételes, “erdőfürdő” élményt kínál.

“Ez több, mint egyszerű séta a fák között, ugyanis nemcsak a látvány különböző ingereinek vezetett felfedezése, hanem a hallás, a tapintás és a park fái között megtapasztalható illatoké is” fogalmazott Fekete Ágnes. A kastély munkatársa hozzátette:

“A japán shinring-yoku kifejezés szó szerinti fordításban erdőfürdőt jelent, amely egy igazi mély, csendes elmerülés érzékeinkkel a természetben, méghozzá ott, ahol az erdő nem pusztán háttér, eszköz, hanem társ, vezető, élő egész. Az erdőfürdő valójában egy hazatérés, egy gyógyító kapcsolódás a természettel és önmagunkkal”

Az erdőfürdő sétát Györffy Éva, a Nádúr Integratív Erdőterápiás Központ első hazai képzett erdőterápiás szakembere és erdőfürdő-vezetés oktatója vezeti azok számára, akik előzetesen regisztráltak az [email protected] -n. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában