Ügyes kezek és képzelet

2024.06.19. 12:14

Kihirdették a rajzverseny győzteseit a Rákóczi utcai Óvodában (galéria)

A Rákóczi utcai Óvodában immáron ötödik éve működik az „Ügyes kezek és képzelet” vizuális tehetségműhely. Az általuk meghirdetett rajzversenyen résztvevő óvodásokat díjazták június 19-én szerdán délelőtt.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

„Kedvenc madaram” témakörben hirdették meg a rajzpályázatot, melyen Székesfehérvár összes óvodája részt vehetett. Több intézményből érkeztek különböző technikájú művek, általában nagycsoportos gyerekek küldtek rajzokat. A zsűrizés során figyelembe vették a technikát és kidolgozottságot,  és ezen elemek alapján választották ki végül a legjobbakat. A  verseny szervezői minden évben pályáznak az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a Nemzeti Tehetség Programban, és eddig minden évben siker koronázta az erőfeszítéseket. Ennek köszönhetően az idei esztendőben két millió forintból gazdálkodhat a szervezet. Ezt az összeget a műhelyre, eszközökre, programokra, valamint a gyermekek fejlesztésére fordítják.

Az ünnepség megnyitóján Mészáros Attila alpolgármester üdvözölte a jelenlévőket. Elmondta: „A téma nagyon fontos, hiszen a természethez, környezetvédelemhez és zöld gondolkodáshoz kapcsolódik. Nagyon büszkék lehetünk arra, hogy a város szinte minden óvodájában szép nagy fák vannak, ahol a madarak tudnak élni és ahol láthatjuk és hallhatjuk is őket.” Hálás köszönetét fejezte ki a gyerekeknek az alkotásokért, valamint a pedagógusoknak a munkájukért, továbbá szívből gratulált a helyezetteknek.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően az intézmény Katica csoportja kedveskedett egy műsorral, ami után az eredményhirdetés következett. A 3. helyet Gellér Réka szerezte meg a Rákóczi oviból, a második helyezett holtversenyben Darázs Léna és Hantos Réka lettek, előbbi a Rákóczi, utóbbi az Árpád úti Óvoda tagja. Különdíjban részesült Németh Niké, szintén a Rákóczi Óvodából, az első helyezett pedig Pemmer Dorottya lett az Árpád úti oviból. Gratulálunk a győzteseknek, a Rákóczi Óvoda pedig jövőre is várja a szebbnél szebb alkotásokat.

Szerző: Kovács Patrik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában