Jer a mi utcánkba!

2024.06.13. 17:30

Kreatív szombati: családi program Dinnyésen

Kreatív családi napra várják szombaton az érdeklődőket a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központba. Játéktér, alkotó foglalkozások és népdal is lesz.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Jer a mi utcánkba! címmel szervez családi programot a Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (M-ART) június 15-én, szombaton 10-órától a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző központban. Az eseményt az "Ismerd meg és alkosd újra! Hagyományos mintakincsből új motívum" kiállítás záróeseményeként szervezik, a cél pedig az, hogy az érdeklődők betekintés kaphassanak a népi motívumok sokféleségéből. Mindezek mellett kipróbálhatják a Néprajzi Múzeum által kifejlesztett számítógépes programot is, melynek segítségével érdekes, új mintákat, grafikákat tudnak készíteni a kiválasztott mintákból.

A családi nap reggel 10 órakor kezdődik . Szilvási-Grund Helga gyermekjátszó programjával, majd pedig 10.45-kor az Iglice Népdalkör lép fel. A 11 órakor kezdődő „Alkoss te is motívumokat a Néprajzi Múzeum mintakincseiből!” címú programot a Néprajzi Múzeum munkatársai szervezik, majd pedig 12 és 13 óra között Mesemondásra várja Emma néni a gyerekeket. Ezt követően 13 órától MintaKINCStár alkotó foglalkozás következik, 14 órára pedig érkezik Varró János, aki hangszereit mutatja be az érdeklődőknek. Közben pedig folyamatosan lesz népi játszótér és mintaKINCStár játéktér.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában