Örömhír

2024.06.05. 13:22

Madárbarát település lett Nádasdladány

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – MME – idén is várta azon települések jelentkezését, ahol még kezdetleges szakaszban járnak a madár- és természetvédelmi beavatkozások, de szeretnék, ha a jövőben ez változna.

Déri Brenda

Forrás: pexels.com

Azoknak a településeknek, akik élni kívántak a MME segítségével pályáznia kellett, majd az egyesület ezt követően elbírálta a beérkezett pályázatokat. Fejér megyében két olyan település is volt, amelyek pozitív elbírálásban részesültek: Nádasdladány és Fehérvárcsurgó – olvasható a honlapon. Ami Nádasdladányt illeti, a település 500 ezer és 1 millió forint közötti értékben kap madárvédelmi és természetvédelmi eszközöket – etetőket, odúkat – az egyesülettől, akik a kihelyezésben és egy tanösvény kialakításában is segédkeznek. 

A község polgármestere, Varga Tünde közösségi oldalán számolt be az örömhírről, ahol azt is megosztotta, hogy a MME-vel közösen a projekt helyszínéül a Promenádot és a környező fás területet találták alkalmasnak. De emellett az óvodának és az iskolának is jut az eszközbeli juttatásokból. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában