Művészet, sport, kultúra, gasztronómia

2024.06.29. 10:56

Magyar Tavak Fesztiválja a Velencei-tónál: elstartoltak a kerékpárosok

Kápolnásnyék, Pákozd, Dinnyés és Velence – elindult a Magyar Tavak Fesztiváljának második napja a Velencei-tónál.

Déri Brenda

A nap során a kerékpározók megállnak még Pákozdon, Dinnyésen és Velencén

Fotó: Déri Brenda / FMH

Mint arról előzetesen már hírt adtunk június 28-án és 29-én a Magyar Tavak Fesztiváljának első állomása a Velencei-tó, ahol két napon át kéz a kézben jár a művészet, a sport, a kultúra és a gasztronómia. A rendezvény nyitóprogramját péntek este tartották Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon, ahol Miklósa Erika Kossuth-díjjal és Magyar Szent István Renddel kitüntetett operaénekesnőt és mesterképző énekiskolájának, a Kvintesszenciának hallgatóit hallhatta a közönség. A programsorozat ezt követően szombat délelőtt folytatódott a Halász-kastélyban. Innen indult ugyanis az egész napos kerékpártúra, mely során a résztvevők állomásról állomásra haladva körbetekerik a Velencei-tavat. A nap során megállnak még Pákozdon, Dinnyésen, zárásként pedig Velencén. A kerékpárosok minden megállóhelyen zenés produkciókat hallgatva pihenhetnek rá az előttük álló kilométerekre.

Indulás előtt a Vintage Dolls adott koncertet a résztvevőknek a Halász-kastélyban
Fotó: Déri Brenda / FMH

A mai nap pontos menetét a Halász-kastély intézményigazgatója, Rodics Eszter ismertette velünk az indulás előtt. 

– A Velencei-tavat körbetekerve különböző állomásokon megállva megismertetjük az idelátogatókkal a látnivalókat, illetve minden helyszínen, ahol megállunk zenés produkciók lesznek, méghozzá olyan előadókkal, akik szorosan kötődnek a Velencei-tóhoz. A délelőtt folyamán itt, a Halász-kastélyban a Vintage Dolls ad koncertet, majd elindulunk és a következő hely, ahol megállunk az a pákozdi Katonai Emlékpark, ahol Horváth Márk és zenésztársai latin hangulatú dallamokkal várnak minket. Ezt követően a harmadik megállónk az a Dinnyési Hagyományőrző Központ, ahol Czeilinger Izabella népdalénekes zenél barátaival. Zárásként pedig a Velence Resort&Spa kertjébe gurulunk, ahol Jónás Krisztát és Rezsnyák Róbertet hallhatjuk – részletezte Rodics Eszter.

Indulás előtt a Vintage Dolls adott koncertet a résztvevőknek a Halász-kastélyban
Fotó: Déri Brenda / FMH

Az idei Magyar Tavak Fesztiváljának következő helyszíne a Tisza-tó lesz július végén, majd a nyarat a Balatonon zárják augusztus végén.

Fotó: Déri Brenda / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában