Közösségi tér mutatja be a fenntarthatóságot

2024.06.02. 07:00

Nyitott osztályterem épül a Mészeg-hegy tetején

A biztonság fontos, és ez a környezetünkre is vonatkozik. Erről beszéltek szombaton délelőtt a pákozdi Mészeg-hegy talán legszebb helyszínén.

Tihanyi Tamás

A látogatók szombaton még csak tervekről hallottak, de nyár közepére elkészülhet az új közösségi tér

Fotó: feol.hu

– A Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezete kiemelt fontosságúnak tartja a biztonság kérdését, feladatunknak tekintjük az azzal kapcsolatos információk széleskörű terjesztését. A biztonság számos összetevője közül jelen vállalásunkban a környezeti fenntarthatóságot helyezzük előtérbe és hangsúlyozzuk annak rendkívüli jelentőségét – mondta Sajner Gyula, a HTBK székesfehérvári szervezetének felügyelő bizottsági elnöke. Hangsúlyozta: a Velencei-tó északi partján, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely határán egy olyan közösségi teret hoznak létre, amelyet a természeti környezet védelmének és a fenntartható jövő biztosítását szolgáló nevelésnek és tájékoztatásnak kívánnak szentelni.

A helyszín meglepően szép, festő ecsetjére való. A természeti környezetbe, fából és más természetes anyagokból álmodott „nyitott osztályterem”, a Velencei-tó és a Velencei-hegység festői látványával a háttérben, vitán felül különleges lehetőségeket kínál.

– Aki ide ellátogat, találkozhat a térség természeti szépségeivel, megismerheti a tókörnyék gazdag növény- és állatvilágát, mindez pedig segít megértetni a természetes vizek megóvásának fontosságát, illetve közérthető módon teszi indokolttá a környezeti fenntarthatóságot – mondta Oláh László, a HTBK ifjúsági tagozatának vezetője, a Hazafiság Iskolája elnevezésű program irányítója. – A Környezeti Fenntarthatósági Pont és az ahhoz kapcsolódó programok nem csak a katonai emlékparkba látogató iskolai csoportok, de bármely család és egyéni érdeklődő számára lehetőséget kínálnak e nagyon aktuális témával való találkozáshoz, ismeretszerzéshez.

Varga Zsuzsanna adta át jelképesen az adományt Sajner Gyulának. Mellettük Oláh László
Fotó: feol.hu

A nyitott tanterem megvalósításához az Arconic Alapítvány támogatása biztosítja a hátteret. A 40 ezer dollár adományozásáról szóló táblát Varga Zsuzsanna, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője és HR vezetője nyújtotta át Sajner Gyulának.

– Alapítványunk kiemelt célja az ilyen és más, hasonló programok támogatása – mondta Varga Zsuzsanna. – Különösen odafigyelünk a nehéz helyzetben élőkre, de közös ügyeinkre, a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdéseire is, hiszen nem mindegy, hogy a gyermekeink milyen környezetben élnek majd.

Varga Zsuzsanna, Sajner Gyula és Oláh László a festői helyszínen
Fotó: feol.hu

Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. és az Arconic Alapítvány alapvető feladatai, célkitűzései közé tartozik a társadalmi felelősségvállalás. Náluk a hangsúly a fenntarthatóság, a digitalizáció és az oktatás támogatásán van, de fontos számukra az is, hogy nehéz sorsú embereken segítsenek. A helyszínen elhangzott: a Mészeg-hegyi nyitott osztályterem a nyár közepére már elkészülhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában