Ajánló

2024.06.20. 15:00

Tűzugrás Sukorón

Második alkalommal szerveznek Sukorón Szent Iván éji tűzugró fesztivált. Családi programokkal, csillagászati előadással és természetesen tűzugrással várják a látogatókat.

S. Töttő Rita

A sukorói Zöld Pont Piac ad otthont június 22-én 16 és 22 óra között a II. Szent Iván éji tűzugró fesztiválnak, melyet Sukorói Hagyományőrző Egyesület, az Etnofon Zenei Társulás és a Fehérnépek Társulat szervez a településen.

A késő estébe nyúló rendezvény ügyességi versenyekkel - kocsihúzással és futóversennyel -, valamint kézműves foglalkozással veszi kezdetét, mely alkalommal álomfogót készíthetnek az érdeklődők. Itt lesz 17 órától Pataki Zita műsorvezető és férje, Szárnyas Attila, akik „Nyitott kézzel szeretni” címmel tartanak előadást. A gyermektáncház 18 órakor kezdődik, a népzene oktatás pedig fél órával később. Az Etnofon Zenei Társulás 19 órakor lép színpadra, őket követi 
20 órakor Helka népzenei fellépése, majd 21 órakor a Fehérnépek Társulat előadása. Lesz továbbá csillagászati előadás vetítéssel, valamint tűzgyújtás és tűzugrás is. A rendezvény az Agrárminisztérium támogatásával valósulhat meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában