Ismét feldübörögtek

2024.07.14. 08:30

A Fekete Sasok a 26. fesztivált szervezték Polgárdiban (galéria)

A kilencvenes évek első felében alakult az a csapat, melynek ma az a neve, hogy Fekete Sas Motoros Nemzetség. Az általuk szervezett Fekete Sas Party motorostalálkozó és rockfesztivál 26 éve szólítja meg a motorozás és a rockzene szerelmeseit. Július 13-án ismét feldübörögtek a motorok, majd a dobok Polgárdiban a Fekete Sasok fesztiválján.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A 26. Fekete Sas Party, a hagyományoknak megfelelően számos érdeklődőt vonzott Polgárdiba. Ahogy az lenni szokott, volt látványos motoros felvonulás, gumifüstölés és egy kis streetfighter flashmob is. Megkérdeztük, hogy kik a Fekete Sasok és hogy mi az, ami összetart egy csapatot 26 éven át?

A Fekete Sasok a 26. fesztivált szervezték Polgárdiban
A Fekete Sasok csapata a kilencvenes évek első felében alakult
Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Fekete Sasok egy rendkívül jó csapat

– Az elmúlt 26 év alatt nagyon sok minden történt itt, a motoros társadalom életében. Jelenleg 12 tagja van a Fekete Sas Motoros Nemzetségnek, melyben egyedül én vagyok nő, és én vagyok az elnök. Rendkívül jó srácokkal dolgozom, akiket nem cserélnék le senkiért. Nyilván itt is vannak nézeteltérések, de ha van is, mindig építő jelleggel szolgál, mert az a cél, hogy szeretnénk minél jobbak lenni. Én egy elég maximalista ember vagyok, és hála istennek ők is olyanok, hogy szeretnék a lehető legjobbat kihozni az adott helyzetben, az adott rendezvényeink során – fogalmazott Polácska Marcsi, a sasok vezetője, aki hozzátette:

– Korábban Fekete Sas Motoros Klub volt a nevünk, abból lett a motoros nemzetség. Megalakulásunk óta úgy 30-35 tagunk volt összesen. Voltak tagok, akik kiléptek, voltak, akik nem kívánták már folytatni ezt a munkát. Sosem rossz szájízzel váltunk el, hogy úgy mondjam, ugyanakkor sajnos meg kell, hogy emlékezzünk egy volt tagunkról, aki pár héttel ezelőtt hunyt el. A tegnap esti Blues Company koncerten is megemlékeztünk róla. Ő nagyon-nagyon értékes tagunk volt, de aztán a munkája miatt külföldre ment, így kilépett a csapatból, de amikor hazajött, mindig tartottuk vele a kapcsolatot és tényleg sok szeretettel gondoltunk és gondolunk rá – mondta a szervezők vezetője, aki felhívta a figyelmet, hogy csak a Fekete Sas Party 26 éves, a csoport nem.

A cél, hogy mindenki jól érezze magát

– A 26 csak a rendezvényeink számát jelöli, hiszen a mi klubunk 1990-ben alakult, tehát egy icipicivel több az életkorunk, mint a rendezvényeink száma. Itt nagyon-nagyon sok visszajáró arc van, akik szeretnek visszajönni hozzánk. Pont az imént vezényeltem le a hangerőversenyt és mondta az egyik résztvevő, hogy ő mindig nagyon szeret hoznánk jönni, mert itt mindig baráti a fogadtatás, és hogy itt nem számít, hogy kivel érkezik, mert mi mindenkit egyformán fogadunk. Azokat éppúgy, akik csak egyszerűen szeretik a rockzenét, vagy akik kifejezetten ezt a feeling-et kedvelik. De ugyanúgy fogadjuk azokat, akik egyszerűen csak szeretnének kikapcsolódni. Úgy gondolom, hogy az a fontos, hogyha már nyújtunk valamit, akkor olyat nyújtsunk, amire azt mondják a résztvevők, hogy: Itt igazán jól éreztem magam és jövőre tuti biztos, hogy vissza fogok jönni ide. Mi éppen ezért dolgozunk – mondta az elnök, Polácska Marcsi.

Ezt követően megkezdődtek a szombat esti színpadi események, és a forró nyári esten számos fellépő tartotta fenn a hangulatot hajnalig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában