Arcanum

2024.07.12. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Szabó Róbert

Tölgyesi érmei 

„A 99. atlétikai országos bajnokságot Debrecenben rendezték meg szombaton és vasárnap. A vasárnapi versenyeket a vihar miatt csak késve bonyolították le. Az első versenyre Tölgyesi Balázs az ARAK versenyzője 1500 méteres síkfutásban a harmadik helyet szerezte meg. Az újpesti Banai és az UTE-Saab versenyzője Babinyec mögött. A 3000 méteres akadályfutásban a székesfehérvári Oláh a negyedik helyet érte el. A másnapi versenyeken szép sikert ért el a fehérvári Tölgyesi. Az ARAK versenyzője a 800 méteres síkfutásban a Testvériség versenyzője Árpási mögött ezüstérmet nyert" – számolt be Tölgyesi Balázs sikeréről a Fejér Megyei Hírlap 1994. július 12-én.

Továbbjutást remél a Videoton

„— Írd csak nyugodtan, itthon rúgunk nekik egy négyest. Prágában meg döntetlen lesz, aztán jöhet valami rendesebb csapat — tódítja hetykén Májer Lajos, aki a négy válogatott távollétében amolyan rangidősnek számít a csapatban. Ezzel aztán meg is adta az alaphangot, a többiek egymást múlják fölül a jópofáskodásban. Egy szó, mint száz, a Videoton nem esett kétségbe, amikor megtudta, hogy a Dukla lesz az ellenfél. Kovács Ferenc edző a maga idejében sokszor játszott a Dukla ellen. A mai, négy-öt válogatottat felvonultató csapatról azonban egyelőre nem sokat tud. — Nem foglalkoztatott előre a sorsolás — mondja a rá jellemző higgadtsággal — minek előre idegeskedni? A Dukla a csehszlovák bajnokság ezüstérmese. Nyilván jó kis csapat, de azért legalábbis azonosak az esélyek. Kétszer is megnézem majd őket, mert feltétlenül tovább akarunk jutni az első fordulóból. Lesz időnk fölkészülni ellenük. A csapatnál egyébként kellemes a hangulat, az Intertotó-mérkőzések, az utazások feledtetik a hétköznapi edzések fáradalmait. ALinz elleni traumai mérkőzésen kifejezetten jól játszott a Videoton, a játékosok szerint a 3:1-es fehérvári siker inkább az osztrák bajnokság bronzérmesére nézve hízelgő" – írta a Videoton nagy UEFA-kupa menetelése előtt a Fejér Megyei Hírlap 1984. július 12-én.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában