Választás

2024.07.09. 16:34

Ők kaptak mandátumot a Fejér megyei területi német nemzetiségi önkormányzatban

A Fejér vármegyei területi német nemzetiségi önkormányzat hétfős képviselő-testületet hozhat létre. Ők kaptak mandátumot.

S. Töttő Rita

Több mint kétezer német nemzetiségű Fejér vármegyei választópolgár 81 százalékának szavazata döntött arról, hogy kik képviseljék a kisebbséget a Fejér vármegyei területi német nemzetiségi önkormányzatban. A június 9-i helyi és európai parlamenti választásokkal egy időben tartott szavazás alkalmával ugyanis a nemzetiségek képviseletéről is dönthettek azok, akik kérték felvételüket az érintett névjegyzékbe.

A Fejér vármegyei területi német nemzetiségi önkormányzat következő, hétfős képviselő-testületét ennek köszönhetően Blaumann Helga Anna, Fehér Margit, Fuchs János, Horváth-Wundele Krisztina, Metzgerné Speier Katalin, Molnárné Troppert Mária Terézia, valamint Unger Viczky láthatja el. Ők folytatják tehát a korábban megkezdett területi szintű munkát a németség érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában