A megfigyelések egyre gyakoribbak

2024.07.14. 12:00

Sok gólyafióka kapott gyűrűt, van, amelyik már követhető

Cégek és természetvédelmi alapítványok fogtak össze, hogy Mór városának gólyái megkaphassák gyűrűiket. A megfigyelések érekében egyre több madár kap az azonosító gyűrű mellé jeladót, hogy az állatok érdekében végzett megfigyelések pontos eredményeket hozzanak.

Palocsai Jenő

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Közel két hete a Móri-árok Természeti Öröksége Alapítvány, a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány, valamint az E.ON közreműködésével meggyűrűzték Móron a Petőfi utcai és a Szent Borbála utcai fészek gólyafiókáit. A Petőfiben négy, a bányászok védőszentjének utcájában három egészséges fióka kapott lábgyűrűt. A munka azonban folytatódik, újabb belépőkkel.

– Június végén folytatódott Móron a Gólya road show a Deák Ferenc utcai régi OTP Bank épületének, a mai Vianni kéményénél. A kéményen lévő fészek fiókái, Vianni és Tomi, ifjú és örökifjú közönség érdeklődése mellett megkapták gyűrűiket. Köszönjük a Pro Vértes és a Megakrán Nyrt. támogatását és segítségét. Jövőre folytatjuk a munkát, sőt, ismét megpróbálkozunk összegyűjteni annyi pénzt, hogy lehetőségük legyen egy jeladó vásárlására. Ha ez sikerül nekik, akkor Cseresznye, a móri Fehér gólya után, egy másik móri gólya vándorlása is követhető lesz – fogalmazott a Móri-árok Természeti Öröksége Alapítvány saját honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában