Az utazók védőszentjére emlékeztek

1 órája

Szentmisével és a járművek megáldásával emlékeztek Szent Kristófra Maroshegyen (galéria)

Ahogy arról az ÖKK tájékoztatása alapján előzetesen hírt adtunk július 25-én, csütörtökön szentmisére várták a híveket a maroshegyi Szent Kristóf templomban, ahol Tóth Tamás atyaköszöntése után kezdetét vette a szentmise Matusz Hugó, a Pannonhalmi Főapátság perjelének vezetésével.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A csütörtökön 18 órakor kezdődő misét Szent Kristóf, az utazók védőszentjének tiszteletére tartották, mely kapcsán a perjel az egybegyűlteknek elmondta: utazásaink során nem csak az a fontos, hogy eljussunk célállomásunkhoz, hanem az is, hogy kikkel utazunk oda, kikkel találkozunk utunk során és a legvégén kik várnak ránk.

Szent Kristófról pedig a következőképp vélekedett:

– Egy legendás alak volt. Legendák szólnak az életéről, melyek szimbolikus történetek és képek formájában tanítanak minket. Sokat ugyan nem tudunk róla, de valamit mégis állíthatunk róla, életével valami olyat testesített meg, ami megágyazott annak, hogy ma legendaként emlegessük. E legendák szerint Szent Kristóf egy olyan személy volt, aki mélyen és odaadóan kereste Istent.

Matusz Hugó ünnepi gondolatai mellett imádságokra és a szent leckék felolvasására is sor került, majd a mise után a vásártéren Szent Kristóf áldását kérték járműveikre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában